Kayseri'de 13 yaşındaki bir çocuk, aynı okula giden 13 yaşındaki başka bir çocuğu bıçakla öldürdü. İki çocuğun hayatı kaymış oldu: Biri mezara, diğeri belki daha sonra tekrar tekrar gireceği cezaevine.

Aralarında nedeni henüz bilinmeyen ve bir süredir devam eden bir anlaşmazlık vardı. Sözleştiler, yakınlardaki bir inşaatın en üst katında buluştular. Yanlarında bir çocuk daha vardı. O inşaatta 13 yaşındaki çocuk yanındaki bıçağı çıkararak aynı yaştaki, aynı okula gittiği Hürkan Samet Durmaz’a sapladıktan sonra kaçtı.

Hürkan’dan geriye soluk bu fotoğraf kaldı.

Polis ve sağlık görevlileri geldiğinde Hürkan hayatını kaybetmişti. Cinayet zanlısı çocuk kaçarak uzaklaştıktan bir süre sonra evine gitti. Ailesine durumu anlatınca ailesi polise haber verdi ve cinayet zanlısı çocuk gözaltına alındı. Soruşturmayı sürdüren ekipler, olay sırasında yanlarında bulunan diğer çocuğu da gözaltına aldı.  Emniyetteki işlemleri biten çocuklar adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği cinayet zanlısı çocuğun tutuklanmasına, diğer çocuğun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi. Bıçakla öldürülen Hürkan Samet Durmaz’ın cenazesi ise otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildikten sonra toprağa verildi.

15 yaşındaki çocuk kavga ettiği taksicinin boğazını kesti