Görevi sırasında skandallara imza atan Hakim Gül Altınok eski MİT yöneticisi Afet Güneş'in de adını kullanmış. Altınok'un bir diğer özelliği büyücülere inanması. Bir medyumun yönlendirmesiyle birçok hukuki karar verdiği iddia ediliyor.

Meslekten ihraç edilen Hakim Gül Altınok’un görevi sırasındaki skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Altınok’un 2014 yılından 2019 yılına kadar Edirne’de görev yaparken eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in adını da kullandığı Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) verilen dilekçede ortaya çıktı.

Edirne’deyken bir dönem duygusal ilişki yaşayıp daha sonra anlaşmazlığa düştüğü avukat Kazım Kazan HSK’ya suç duyurusu yapıp “Hakim Gül Altınok isimli şahsın öncelikle şahsımla yakınlık kuruması ve akabinde oluşan samimiyetten sonra kendisini MİT ile ilişkili bir kişi gibi tanıtması ve hatta bir dönem MİT müsteşar yardımcılığı yapmış Afet Güneş isimli MİT personeli ile çok yakın ilişkisi olduğunu söylemesi ve onun bilgisi dahilinde bir takım kişilere (özellikle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İş Adamı Seyit Ahmet Bulut’a) operasyon düzenleneceğini tarafıma söylemesi ve bu konulara ve başkaca birçok konuya ilişkin mesajlar atması ve muhtemelen emniyet içinden bir kısım kişilerden edindiği özel bilgileri MİT adına çalışıyormuş gibi kullanarak inandırıcılığını artırması, hatta bu konuda Edirne Emniyetinde birçok personelin de ismini kullanması (örneğin Edirne Emniyet İstihbarat Müdürü İbrahim Çıldır, KOM Müdürü Cemal Ünlü, Sabri Ülker, Mevlüt Cemal Derin gibi) nedeniyle kendisini çok güçlü ve etkin biri gibi göstererek Edirne Adliyesinde Hakim ve Savcılar üstünde bir etki oluşturduğu izlenimini etrafa uyandırarak bu izlenimi kişisel çıkarları için kullandığını fark ettim” diye yazdı.

Hakime hanım büyücülüğe bel bağlamış

Gül Altınok’un bir diğer özelliği de büyüye inanmasıydı. Gül Altınok tarafından mağdur edildiğini söyleyen Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hakan Uysal  Hakim Gül Altınok’un Yüksel Uzun adındaki medyumla çok samimi olduğunu, kendisinin de Gül Altınok’u Yüksel Uzun aracılığıyla tanıdığını anlattı. Hakan Uysal, Yüksel Uzun’un verdiği mahkeme kararlarında Gül Altınok’u etkilediği, Altınok’un birçok kararı da onun söyledikleri doğrultusunda verdiğini iddia etti. Gül Altınok’un büyü işini Adana’da da sürdürdüğü, Edirne’deki Kerim Kazan’ın Arap bir büyücüye fotoğrafını göndererek yardım istediği öğrenildi.

Arap büyücü ile yaptığı yazışma.

‘Evli Gül Altınok ile imam nikahı kıydım’

Gül Altınok’un eşi de büyükşehirlerin birinde vali yardımcısıydı. Ancak Altınok’un evliyken de başka kişilerle ilişki yaşamaya devam ettiği, Adana’da Server Leventoğlu ile yakınlaştığı, yaklaşık beş yıl ilişki yaşadığı, Server Leventoğlu ile ayrıldığı öğrenildi.

Server Leventoğlu’nun iddiasına göre Altınok ayrıldıktan sonra kendisini bazı mafyatik gruplar aracılığıyla kendisini tehdit etti. O da bunun üzerine elindeki Gül Altınok’la ilgili bütün bilgi ve belgeleri HSK müfettişlerine verip suç duyurusu yaptı.

10Haber’e konuşan Server Leventoğlu “İlişkimiz beş yıl sürdü. İlişkimizi eşi de biliyordu. O evdeyken birlikte oluyorduk. 2021 yılının başı gibi imam nikahı da kıydık. 2024 yılının mart- nisan ayı gibi de ayrıldık. Ayrılınca beni bazı mafyatik gruplara tehdit ettirdi” dedi.

Leventoğlu: 500 bin lira rüşvet verdim

Server Leventoğlu’nun Osmaniye Adliyesinde görülen bir akaryakıt kaçakçılığı dosyası vardı. Bunun için sevgilisi Gül Altınok’tan yardım istedi. Gül Altınok da bu dosyaya Edirne’de beraber iş yaptıkları savcı Fatih Aslan’ın baktığını öğrendi. Gerisini Server Leventoğlu’ndan dinleyelim:

“Fatih Aslan’ın bu dosyadan beraat etmem için 500 bin lira istediğini söyledi. Ben bu parayı Gül aracılığıyla verdim. Ancak ben davadan yedi ay ceza yedim. Verdiğim para bir işe yaramadı yani.”

Öte yandan Fatih Aslan 2022 yılında meslekten ihraç edildi. Suç dosyası kabarık olan Fatih Aslan daha sonra yurtdışına kaçtı.

Yurtdışına kaçan Savcı Fatih Aslan.

Gül Altınok’un avukatı Levent Göktaş

Edirne’de yaptığı hukuksuzluklar nedeniyle Gül Altınok hakkında 2022 yılında iddianame hazırlanmıştı. Hakim olduğu için dava Yargıtay’da görülüyordu. Gül Altınok’un avukatı Hablemitoğlu davası sanığı Levent Göktaş’tı. Gül Altınok yazışarak Levent Göktaş’tan da Afet Güneş’in telefon numarasını istedi. Ancak Levent Göktaş kendisinde numaranın olmadığını söylüyor.

Server Leventoğlu da Yargıtay’daki davası için geçen mayıs ayında birtakım görüşmeler yapmak için birlikte Ankara’ya gittiklerini, yargı dünyasından bazı kişilerle görüştüklerini söyledi.

Olay hakim, büyücüsüne kendisini soruşturan HSK üyesinin resmini gönderip büyü yapmasını istemiş

Edirne’den Adana’ya uzanan yargı gerçeği, hepsi var: Hakim, savcı, FETÖ, yasak aşk, uyuşturucu…