Adana’da kara çarşaf giyip peçe takarak eski eşinin birlikte yaşadığı Yusuf Gença'yı öldüren, eski eşi Hilal Şahin'i ağır yaralayan Abidin Uçar cinayeti kayınpederinin baskısıyla işlediğini söyledi. Kadın da katili sesinden tanıdığını anlattı.

Adana’nın yaşayan Yusuf Gença ve sevgilisi Hilal Şahin Seyhan ilçesinde evde oturuyordu. Bir gün kapı çaldı. Bekledikleri biri yoktu ancak yine de kimin geldiğini anlamak için kapıya baktı Yusuf. Karşısında biri kara çarşaflı diğeri şapkalı iki kişi vardı. Ne olduğunu anlayamadan vuruldu. Kurşunların diğer adresiyse Hilal’di.
Adam olay yerinde hayatını kaybetti. Kadın ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bu, yarım kalsa da bir töre cinayetiydi.

Hilal aslında 2020’ye kadar Abidin Uçar’la evliydi. Birliktelikleri 10 yıl sürmüştü. Ancak bir gün kadın evi terk etti. Abidin’e göre ‘kaçtığı’ kişi Yusuf’tu. Ve Yusuf onun çocukluk arkadaşıydı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada şöyle iddia etti:

“Hilal 3-5 ay sonra kötü yola düştü. Yusuf’a birkaç defa sosyal medyadan yazdım, ‘Onu kötü yola sokma’ dedim. Yusuf da ‘Benim malım seni ilgilendirmez’ dedi. Daha sonra çocuklarımı yanıma aldım. Kızımın vücudunda morluklar vardı. Yusuf, kızıma cinsel istismarda bulunmuş. Kızımın karakolda bu yönde ifadesi var.”
‘Kayınpederi Hacı Şahin’ın kızı Hilal’in kötü yola düştüğünü öğrendiğini ve kendisine ‘Ayaklarına sıkacaksın’ dediğini’ iddia eden Abidin şöyle devam etti:

“O sırada uyuşturucu kullandım. Hacı Şahin kardeşi Musa’ya ‘Bizi parka götür’ dedi. Arabada ben, A.D., Hacı Şahin, Musa Şahin vardı. Sigara almak için aracı durdurdum. Çarşaf aldım. Hacı Şahin de silahı verdi. Sonra Yusuf’un adresine gittik. A.D. kapıyı çaldı. Yusuf’u gördüğümde rastgele ateş ettim. İçeri girdim Hilal yerde ağlıyordu. Yanına gittim ona da rastgele ateş ettim. Sonra evden ayrıldık. Sokakta üzerimi değiştirdim.”

‘Ailemden şikayetçi değilim’

Hilal de ifadesinde Abidin tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını söyledi. Yusuf’la kaçtığını doğrulayarak olay gününe dair şu bilgileri verdi:

“Olay günü kapı çaldı. İki kişi içeri girdi. Biri peçeliydi, diğer şapkalıydı. Önce Yusuf’a, sonra bana ateş edildi. Benim öldüğümü düşünerek başımda kelime-i şahadet getirdi. Sesinden hatırladığım kadarıyla bu şahıs eski eşim Abidin’dir. Sadece Abidin’den şikayetçiyim, ailemden şikayetçi değilim.”

Mahkeme heyeti duruşmayı eksiklerin tamamlanması için erteledi.