Gaziantep'te üç çocuk annesi eşi Dibe Cevat’ı boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedini çuvala koyup çöp konteynerine atan Abdo Cevat tutuklandı. Dibe Cevat’ın cenazesini yakınları hâlâ teslim almadı.

Gaziantep’te 3 haziran gecesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayanlar çöp atmak istedikleri konteynerde çuval içinde bir ceset görmüştü. Haber verilmesi üzerine olay yerine ulaşan çok sayıda polis ekibi çevrede önlem aldı ve konteyneri inceledi. Çuvalın içindeki 25 yaşlarında bir kadın cesediydi. Kadın boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmıştı. Ceset otopsi için morga kaldırıldı.

Kadının kimliğinin belirlenmesine çalışan polis ekipleri bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını izledikten sonra çöp konteynerine 30 metre uzaklıkta bir evde inceleme yaptı. Kadının kimliği saatler sonra belli oldu. Öldürülen 30 yaşındaki Suriyeli Dibe Cevat’tı ve öldüren de 35 yaşındaki eşi Abdo Cevat.

Çöp konteynerinden kadın cesedi çıktı

Abdo Cevat yaklaşık bir ay önce üç katlı müstakil evin en üst katına taşınmıştı. Güvenlik kameraları görüntülerinde de Abdo Cevat vardı. Gece eşini bıçakladıktan sonra battaniyeye sarıp çuval içinde konteynere atmış, motosikletiyle kaçmıştı. Polisler onu saklandığı yerde yakaladı, gözaltına aldı.

Cinayet Büro Amirliğinde yapılan sorgusunda uzun süredir eşiyle sorunlar yaşadığını ve boşanma aşamasında olduklarını söyleyen Abdo Cevat olay günü de tartışırken öfkelenip eşini öldürdüğünü, pişman olduğunu anlattı.

Adliyeye sevk edilen Abdo Cevat nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Cinayetin ardından Cevat çiftinin üç çocuğu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı, adli tıpta otopsisi tamamlanan ve kimsenin gelip teslim almadığı Dibe Cevat’ın cenazesi ise Yeşilkent Mezarlığı morguna kondu.

Mayıs ayında 40 kadın öldürüldü: Katillerin yüzde 38’i eşler ve ölüm en çok evde geldi