Kayseri'de şarampole yuvarlanan araçta cansız bedeni bulunan Eyüp Aslantürk'ün öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Mahkemede dört sanığa 17'şer yıl hapis cezası verip tahliye etti. İki sanık ise beraat etti.

Kayseri Hacılar’da sıradan bir trafik kazası gibi görünen olayın altından akıllara durgunluk veren bir cinayet planı çıkmıştı. 13 Ekim gecesi Erenler Caddesi’nde Eyüp Aslantürk’e ait otomobil, şarampole yuvarlandı. İlk bakışta trajik bir kaza gibi duran bu olay kısa sürede çok daha karmaşık ve karanlık bir gerçeği açığa çıkardı.

Aslantürk’ün cansız bedeni kaza yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak polisin kazaya dair bazı şüpheleri vardı. Kazanın sıradan bir kaza olmadığını düşünen yetkililer cinayet şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi.

Deliller incelendi ve teknik takip sonucunda Aslantürk’ün aslında bir bağ evinin kömürlük olarak kullanılan deposuna götürülüp burada ağzı bağlı bir şekilde dövüldüğü belirlendi. Katiller Aslantürk’ü evinden alıp buraya getirmişlerdi. Hatta evine giderken kameralara yakalanmamak için arka yollardan gidip Aslantürk’ün evinin elektriğini de kesmişlerdi. Göğsünde ve kaburgalarında kırıklar olan Aslantürk aldığı darbelerle götürüldüğü bağ evinde hayatını kaybetmişti. Katiller ise cinayeti gizlemek amacıyla cansız bedenini otomobiline yerleştirip aracı şarampole iterek kaza süsü vermeye çalıştı. Olayı planlayan da arkadaşıydı…

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bahadır Erdoğan, Kadir Sıtkı Yıldız, Furkan Perçin ve Barış Gökçek hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Davanın karar duruşmasında sanıklar önceki savunmalarını tekrarlayarak beraat talep ettiler.

DHA’ya göre mahkeme heyeti sanıkları ‘yaralama sonucu ölüme neden olma’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından toplam 17’şer yıl hapis cezasına çarptırarak tahliye etti. Diğer iki sanık ise beraat etti.

Sanıkların hapis cezası alıp nasıl tahliye edildikleri ise merak konusu.

İddianameden: Bahadır Erdoğan, annesine Aslantürk’ün ailesini yemeğe çağırtmış

İddianameye göre şüpheliler Eyüp Aslantürk’ün evine kameralara yakalanmadan gitti. Zaten daha sonra “Kayseri’yi avucumun içi gibi bilirim” diyeceklerdi. Eve vardıktan sonra planlarını işlemeye koydular. Şüphelilerden biri evin elektriğinin bağlı olduğu trafo kablosunu kesti, her yer karanlığa gömüldü. O karanlık geceye dair davanın ilk duruşması dün görüldü. Olay aslında cinayetten yaklaşık iki hafta öncesine dayanıyordu.

Tutuklu sanıklardan Bahadır Erdoğan’ın anlatımına göre aslında istekleri öldürmek değildi. Hatta o suç ortaklarına “Kılına bile dokunmayacaksınız” demişti. Eyüp Aslantürk’ü sadece korkutmak istiyorlardı çünkü ikisi ailecek görüşüyorlardı ve oldukça yakınlardı. Bu yakınlık iddiaya göre Eyüp Aslantürk’ün Bahadır Erdoğan’ın annesine küfür etmesiyle son buldu.

“Benim namus meselem var” diyen Bahadır Erdoğan ölümüne neden olduğu arkadaşının oturduğu sitedekileri de tanıyordu, ailesini de. Annesinden Eyüp Aslantürk’ün ailesini yemeğe çağırmasını istedi çünkü onların gözünün önünde bu olayın yaşanmasını istememişti. “Haddinden fazla yakınlardı.” Bahadır Erdoğan daha önce trafonun yerine bakmak için siteye de gitmişti ama bu keşif sayılmazdı ona göre.

Trafonun kablosunu kestiğini söyleyen Sıtkı Yıldız ise kendi anlatımına göre kafa lambasıyla gitmişti siteye. Kapıyı çaldı, tanıştıkları için de eve girebildi. Ama evde kavga ettiler ve Eyüp Aslantürk’ü bantla bağlamaya çalıştılar, beceremediler. Aracın anahtarını istediler Eyüp Aslantürk’ten, amaçları onun arabasıyla gitmekti. Öyle de oldu arabaya Eyüp Aslantürk sağ bindi ama nabzı yavaşlıyordu. Ellerinde eldiven vardı saldırganların, Sıtkı Yıldız panikle bunu çıkarttı ve nabzını kontrol etti. Kardeşiyle birlikte kalp masajı yaptılar ama Eyüp Aslantürk öldü:

“Ben sadece iyi niyetimle davrandım, pişman değilim. Hayata dönmesi için verdiğim çaba nedeniyle gönlüm rahat. Kimse beni zorlamadı ben de kimseyi zorlamadım. Aracının şoför koltuğuna oturttuk. Aracı tutmaya çalıştık tutamadık 10- 15 metre kadar uçurumdan düştü, durdu. Kalp rahatsızlığı olduğunu bilmiyordum.”

Diğer sanıklar tüm suçlamaları reddetti. Eyüp Aslantürk’ün eşiyse son zamanlarda kocasının başka bir kadınla ilişkisi olduğunu anlattı mahkemede. Üstelik bu kadın cinayet şüphelisi Meral T.’nin de yakınıydı ama Eyüp Aslantürk’ün eşi söz konusu kadının bu olaydan haberi olduğunu düşünmüyor.