Antalya'da ölen Toprak bebeğin annesi ile beraber yaşadığı kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebeği muayene eden doktorlar vücudunda darp izi olduğunu saptamıştı.

Antalya’nın Aksu ilçesindeki Cihadiye Mahallesi’nde yaşayan Aygül Ç. bir ay önce erkek arkadaşı Ahmet Ö. ile birlikte yaşamaya başladı. Aygül Ç.’nin 1 yaşında kız çocuğu da vardı. Ahmet Ö. ise elektrikli motosiklet satarak geçimini sağlıyordu ama düzenli olarak bir otelde çalışıyordu. Aygül Ç. ise çevredekilerin ifadesine göre sık sık tartışıyordu. Dün ise evde bulunan Aygül Ç., iddiaya göre bebeğini yatakta hareketsiz yatarken gördü ve Aksu Semt Polikliniği’ne götürdü. Burada bebeğin öldüğü tespit edildi. Ayrıca 1 yaşındaki Toprak bebeğin vücudunda morluklar da vardı.

Tabut çıkacağı sırada basının görüntü almasını engellemek için çarşaf gerildi.

Poliklinikte çalışanların durumu bildirmesi üzerine anne Aygül Ç. buradan, Ahmet Ö. ise çalıştığı otelden gözaltına alındı. Toprak’ın cansız bedeni ise otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Cenaze alınırken polis ekipleri basının görüntü almasını da engelledi. Bu nedenle de önce cenaze aracının yerini değiştirdiler sonra da hastanenin çıkış kapısıyla arç arasına çarşaf gererek paravan yaptılar.

Gözaltına alınan Ahmet Ö. ile Aygül Ç.’nin yaşadığı evin sahibi Ümmü Kalay, ikilinin mahallede pek görülmediğini, Aygül Ç.’nin önceki eşinin de cezaevinde olduğunu söyledi. Mahalle muhtarı Ali Gönül ise “Kadın öldürmüş diye duydum. Darp izleri vardı. Adam işteymiş zaten. Ahmet Ö. sessizdi. Sürekli kahveme gelirdi. Kavgacı biri değildi. Kadının önceki eşi cezaevindeymiş, Ahmet Ö. kadını kaçırmış birlikte yaşıyorlardı” dedi.

Dün akşam saatlerinde ise gözaltına alınan Aygül Ç. ile Ahmet Ö. tutuklandı. Kararı duyuran UCİM avukatı Yeşim Aydın Sağra, süreci takip edeceklerini söyledi.

Bekçi, 9 yaşındaki kızının yanında öldürüldü