Kravata düşkünlüğüyle bilinen bu nedeniyle Van'ın Gürpınar ilçesindeki evinin bir bölümünü kravat koleksiyonuna çeviren Bedir Akbulut ölmeden önce kendi mezarını da yaptırdı.

Van’ın Gürpınar ilçesine 15 kilometre mesafede Yolaşan Mahallesi’ne bağlı, adının verildiği ‘Bedir Bey’ mezrasında oturan ve yedi yaşından beri boynundan kravatı eksik etmeyen dört çocuk babası Bedir Akbulut başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere eski Başbakan Binali Yıldırım ve valilerin, bürokratların, siyasetçilerin ve yakınlarının hediyeleriyle 64 yılda biriktirdiği iki bin kravata gözü gibi bakıyor. Günlük işlerini yapıp hayvanlarıyla ilgilenirken bile takım elbise ve kravatını çıkarmayan Akbulut ölmeden hazırlattığı mezarına dahi kravat resmi çizdirdi: Bir ay önce ALS hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden en büyük oğlu Mehmet’in vasiyeti üzerine evinin önünde kendi mezarını hazırlattı Akbulut ve ismi ve doğum tarihi yazılı mezar taşının her iki tarafında da kravat resmi var.

‘Oğlumun vasiyetini yerine getirdim’

Bedir Akbulut “Ölen oğlum mezarımı yapmamı istemişti. Ben de vasiyetini yerine getirdim. Ben milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmuştum. Kravat tutkumdan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasetçi, bürokrat ve iş adamlarından bana kravat hediye edildi. Yaptığım mezar taşımın üzerinde de kravat resimleri var. Cumhurbaşkanımla çok görüşmek istiyorum, ama bir türlü ulaşamıyorum. Kendisini çok seviyorum. İki oğlum ve iki kızım var. Bir oğlum ALS hastalığı nedeniyle bir ay önce vefat etti. Üç de torunum var. Yaptırdığım mezara 20 bin TL harcadım. Görenler şaşırıyor. Neden böyle bir şey yaptığımı söylüyorlar. Ben de bunun ölen oğlumun vasiyeti olduğunu söylüyorum” dedi. Evinin önündeki direkte sürekli Türk bayrağı dalgalandıran Akbulut kravat tutkusunun ise yedi yaşında başladığını belirterek “Nereye gitsem kravatım hep takılıdır. Hepsini evimde sergiliyorum. Kravatlara gözüm gibi bakıyorum” diye konuştu.

Fransa Meclisi’nde ‘kravat’ tartışması