Otomobiliyle çarptığı motosikletteki çocuğun ölümüne yol açıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Kızılay başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın yüzde 50 kusurlu olduğu belirlendi.

Beykoz’da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin hazırlanan kaza tespit raporunda, otomobil ve motosiklet sürücüsünün yüzde 50’şer kusurlu bulunduğunun belirtildiği öğrenildi.

İstanbul Beykoz’da, otomobille motosikletin çarpıştığı kazada, motosikletin arkasında yolcu olan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsü ve kaldırımdaki iki yaya yaralandı. Otomobil sürücüsünün depremde çadır satan Kızılay’ın eski başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir olduğu öğrenildi. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dosyayla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur” demişti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. AA’nın haberine göre soruşturma kapsamında dosyaya eklenen kaza tespit raporunda, araç sürücüsü Fatıma Zehra Kınık Demir ile yaşı 18’den küçük olan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün kural ihlali yaptığının belirtildiği öğrenildi.

Öztürk’ün “Sürücüler hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadırlar” maddesini ihlal etmesinden ötürü yüzde 50 kusurlu bulunduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca sürücü Demir’in de “Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar” maddesini ihlalden yüzde 50 kusurlu olduğuna yer verilmiş.

Çeki’nin teyzesi: Biz bu davanın peşini bırakmayacağız

16 yaşındaki Batın Barlas Çeki’in ailesi ve arkadaşları ise sürücünün adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepkili.

Yaşananları anlatan teyze Didar Şahin “Biz haberi alır almaz hemen hastaneye gittik. Hastanede çarpan insanları, kaza yapan insanları herkesi bekledik, kimseden dönüş olmadı. Tabii ki bu bir kaza. Ama en azından bir iyi niyet gösterebilirlerdi. Biz bunun sitemini ettikten sonra cenazenin 3. gününde bize başsağlığı dilemeye geldiler, bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Bize iyi niyetlerini göstermek istiyorlardıysa en başından gelmeleri gerekiyordu. Ve şu çok acı 16 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebebiyet veriyorsunuz ve aynı gün serbest bırakılıyorsunuz. Sanırım babası eski Kızılay başkanıymış. Adalet herkesi için olmalı. 16 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybediyor, hanımefendi her gün imza vererek serbest kalıyor. Bu ülkede insanların hayatı bu kadar kolay olmamalı, çifte standart işlememeli. Acımız çok büyük. Küçücük oğlumuz vefat etti, çok zor şartlarda büyüttük. Hiçbir anne baba bu acıyı yaşamasın” dedi.