İzmir'de 'omuz attın' kavgasında bıçakla Semih Kenan Köse'yi öldürüp sevgilisini de yaralayan sanık 11 ay sonra tahliye edilmişti. HSK kararı veren mahkeme başkanı, iki üye hakim ve duruşma savcısını açığa aldı.

İzmir Urla’da 30 yaşındaki Semih Kenan Köse 16 Ekim 2023’te sevgilisi Sibel Kabadayı’yla tekne turundaydı. Burada Köse sevgilisine evlenme teklif etti. Ancak belki de en mutlu günleri olarak kalacak gün trajediye dönüştü.

İki sevgili tekneden indikten sonra markete gitmişti. Köse burada Sercan Bavkır’la çarpıştı. İkili arasında başlayan ‘omuz attın’ tartışması yumruklu kavgaya dönüştü. Kavgaya Sercan Bavkır’ın yanındaki iki kardeşi de dahil oldu. Bu sırada eline geçirdiği içki şişesini kıran Köse, Sercan Bavkır’a doğru hamle yaptı. Bunun üzerine Bavkır yanındaki bıçakla Köse’yi ve yanındaki sevgilisi Sibel Kabadayı’yı göğsünden yaraladı. Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Köse hayatını kaybetti, Kabadayı tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis Sercan Bavkır ile olaya karışan kardeşleri Serkan ve Taylan’ı gözaltı aldı. Üçü de tutuklandı. Marttaki ilk duruşmada Serkan ve Taylan tahliye edildi.

İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın iki gün önceki duruşmasında Sercan Bavkır da tahliye edildi. Bu sosyal medyada tepkiye neden oldu. Bıçakla birini öldürüp diğerini yaralayan bir kişi sadece 11 ayda tahliye edilmişti.

Dün Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi konuyla ilgili toplandı. Daire tahliye kararını veren mahkeme başkanı iki üye hakim ile duruşma savcısının açığa alınmasına karar verdi.

Gece saatlerinde ise Sercan Bavkır yeniden gözaltına alındı.