Murat Aci'nin kuzeni Anıl Aci'nin ölümüne neden olup serbest bırakılan Sait İ. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan Sait İ. tutuklandı. Baba Aci "‘Onun ki yurt dışına kaçtı, bizimkisi serbest bırakıldı’ diye isyan etmişti.

İstanbul Kemerburgaz’daki kazanın ardından annesiyle ABD’ye kaçan T.C’nin arabasının çarpmasıyla hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin benzer bir kazada ölen kuzeni Anıl Aci ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme oldu.

Anıl Aci’nin ölümüne neden olup adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Sait İ. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan sürücü tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ölümlü kaza 11 Mart Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında TEM Otoyolu Silivri Kavaklı Mahallesi mevkiinde meydana gelmişti.

Soner Aci ve oğlu Anıl Aci’nin bulunduğu otomobil Ankara istikametine ilerlerken arızalanmış, emniyet şeridinde duran baba Aci ile oğlu Anıl Aci araçtan inmişti.

Bu sırada aynı yönde ilerleyen Sait İ’nin kullandığı kamyon önce otomobile, ardından Anıl Aci’ya çarpmış, Anıl Acı hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan kamyon şoförü 32 yaşındaki Sait İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bilirkişi raporunda kamyon sürücüsü aslı kusurlu

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada kazayla ilgili yeni bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda sürücü Sait İ’nin otoyolda tehlikeli şerit değiştirme suçundan asli kusurlu, hayatını kaybeden Anıl Aci’nin ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

Bu gelişme üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçti. Adli kontrol ile serbest bırakılan sürücü Sait İ. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kararın ardından sürücü Sait İ. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alınıp savcılığa sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Rüzgar savurdu’ diyerek savunmuştu

Sait İ. ifadesinde “Rüzgar nedeniyle aracım sağ tarafa doğru yani emniyet şeridine doğru savruldu. Sonrasında emniyet şeridinde bir araç olduğunu fark ettim ve aracı toparlamaya çalıştım. Ancak emniyet şeridindeki aracın sol yanına sürterek çarptım. Orada birisine çarptığımı aracımın aynasından arkaya baktığımda gördüm. Yolda herhangi bir ikaz bulunmamaktaydı” demişti.

‘Onun ki yurt dışına kaçtı, bizimkisi serbest bırakıldı’ diye isyan etmişti

Baba Soner Aci ise “Oğuz Murat Aci’nin olayının birebir aynısı. Nasıl emniyet şeridinde onları gelip ezip geçtiyse, kaza aynı fakat yerler ayrı, bizi de emniyet şeridinde geldi ezip geçti. Kaza anını şöyle hatırlıyorum. Bir toz duman içinde kaldım önüme baktığım zaman, kamyonun hızla gittiğini gördüm. Ben o arada olayın tam farkında değildim, bağırdım ‘kamyonu yakalayın’ dedim. Kamyon 500 metre sonra durdu. Zaten arkamı döndüğümde olanlar olmuştu. Arızaya bakacaktık, basit bir şeyse kendi çabamızla yapmaya çalışacaktık, fakat durup kaputu açmamızla bu olay yaşandı. Arabayı ben kullanıyordum. Kaza hemen hemen birebir aynı, emniyet şeridinde. Onunki yurt dışına kaçtı, bizimki de bir gece gözaltında kaldı, ertesi gün serbest bırakıldı. Adaletin bir şekilde tecelli etmesini istiyorum” demişti.

Türkiye’nin konuştuğu kazanın kurbanı Aci’nin kuzeni de 10 gün sonra kazada ölmüştü ve…