Düzce'de üç ortaokul öğrencisi aynı okulda eğitim gören sekizinci sınıf öğrencisi U.C.’yi tuvalette sıkıştırdı. Biri U.C.'ye tokat atıp döverken diğer ikisi o anları kaydetti. Üç öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasına karar verildi.

Düzce’de yaşanan olay görenleri hayrete düşürdü. Önceki gün Azmimilli Mahallesi’ndeki Azmimilli Ortaokulu’nda meydana gelen olayda sekizinci sınıf öğrencileri M.U., C.B. ve K.Y., aynı okuldan U.C.’yi okul tuvaletinde sıkıştırdı.

M.U. “Bir daha Hasan’ın sevgilisine yazarsan var ya, özür dile” diyerek U.C.’ye tokat attı. M.U.’nun yanındaki arkadaşları C.B. ve K.Y. da o anları cep telefonuyla kaydetti. Olayın ardından dayak görüntüsü okuldaki arkadaşlar arasında yayıldı. Görüntü ortaya çıkınca okul yönetimi durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile polise bildirdi. Üç çocuk okuldan uzaklaştırıldı, polis adli soruşturma başlattı.

İstanbul’da 16 yaşında bir çocuk sokak ortasında akranını vurdu

U.C.’nin babası Volkan C. oğlunu döven üç çocuktan şikayetçi oldu. Volkan C. oğlunun okulda güvende olmadığını ifade ederek “Benim çocuğumu dün bu okulda darp ettiler. Bir aydır da darp ediyorlar. Çocuklar arasında kavga diye ben konuya dahil olmak istemedim. Fakat bu olay bir aydır yaşanıyor. Dün de videoların çekildiğini gördük. Benim çocuğumu tuvalete sokuyor, videolar da var zaten. Okulda öğretmenler korkmuş, artık müdahale edemiyorlar. Şikayet ediyoruz, ‘Bunlar pislik zaten biz de bezdik’ diyorlar. Benim çocuğum güvende değil. Tüm yetkililerden konuyla alakalı yardım istiyoruz” dedi.

Psikologlar uyardı: Akran zorbalığında fiziksel şiddet artıyor