ÖSO komutanları Seyf Polat ve Muhammed Cesim, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile bir araya geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan muhaliflerin çatı örgütü Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Müşterek Kuvvetler bileşenleri Hamza Özel Kuvvetler Tümeni komutanı Seyf Polat ve Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed Cesim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Tarık Sulo Cevizci de yer aldı.

MHP Genel Merkezi’ndeki görüşmeye MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldız ve MHP 21. ve 28. dönem Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı da katıldı.

Seyf Polat ziyaretle ilgili X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Polat görüşmeye dair fotoğrafa “Büyük bir gururla tüm Türkmenlerin manevi lideri ve bölgenin güven ve huzur içinde yaşaması için milli çalışmanın önemini ilham eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettik. Kendisine Suriyelilerin ve özellikle Türkmenlerin selamlarını ilettik. Suriye davasına verdiği destek için şükranlarımızı arz ettik. Zatıalileri Türk ve Suriyeli halkları arasındaki tarihi kardeşliği vurguladı’’ notunu düştü.

Bahçeli’nin ardından Çakıcı ile görüştüler

Devlet Bahçeli ile 16 Temmuz’da görüşen ÖSO’cu Seyf Polat ve Muhammed Cesim iki gün sonra da MHP’ye yakınlığıyla bilinen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yla bir araya geldi.

Çakıcı ile bir yatta bir araya gelen Polat görüşme sırasından bir fotoğrafı da X hesabından paylaştı.

Çakıcı’dan “Değerli büyüğümüz” diye bahseden Polat “Abimiz Alaattin Çakıcı’yı ziyaret ettik. Çok verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Destek ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür eder saygılarımı arz ederim” dedi.

Bahçeli organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı için “Dava arkadaşım” demişti. Çakıcı Bahçeli’nin ziyaretinden sonra 15 Nisan 2020 tarihinde yeni infaz düzenlemesi gereği tahliye edilmişti.

Fidan “Suriye’deki muhaliflere desteğimiz sürecek” demişti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İstanbul’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşmuştu.

Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yaptığı davetin “zayıflık” ya da “çaresizlik” gibi algılanmasına karşı çıkan Fidan “Zamanın ruhu bizi barışı aramaya, istikrarı aramaya zorluyor” demişti.

Fidan ÖSO’yu kast ederek “Suriye’deki muhaliflere desteğimiz sürecek” açıklaması yapmıştı.

Erdoğan’dan bir Esad mesajı daha: Suriye ile ilişkileri eski haline döndürmek istiyoruz

Bahçeli, Çakıcı ile kol kola fotoğraf çektirdi