Fatih'te İngiltere uyruklu Ayan Mohomed Dhoba otel odasında boğazı delici bir aletle kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Polis yaptığı çalışmada, Dhoba'nın eşi Ahmet Y.M.'yi gözaltına aldı. Ahmet Y.M. ifadesinde eşini tornavida ile öldürdüğünü itiraf etti.

İngiltere uyruklu Ayan Mohomed Dhoba isimli kadın dün saat 12.20’de İstanbul Fatih Mevlanakapı Mahallesi’ndeki bir otelin 111 numaralı odasında boğazı delici bir aletle kesilerek öldürülmüş olarak bulundu.

Yapılan incelemede kadının vücudunda delici bir aletle gerçekleştirmiş başka yara izleri olduğu da görüldü.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Ayan Mohomed Dhoba’nın 11 Kasım’da eşiyle birlikte Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi ve Dhoba’nın eşi Ahmet Y.M.’nin otelden tek başına ayrıldığı anlara ait güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı.

Bu gelişme üzerine polis tarafından aranmaya başlanan Ahmed Y.M. kısa süre sonra Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından üzerindeki kanlı tişörtle yakalandı. Emniyette ifadesi alınan Ahmet Y.M. eşini tornavida ile öldürdüğünü itiraf etti. Şüphelinin gösterdiği yerde yapılan aramada cinayette kullanılan tornavida tuvalete gizlenmiş olarak bulundu.

‘Uyuşturucu verdiği için öldürdüm’

Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheli eşinin kendisine uyuşturucu kullanmayı teklif ettiği, bu yüzden aralarında kavga çıktığını ve kendini kaybederek cinayeti işlediğini öne sürdü. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Cinayet davasında metreli savunma mütalaayı değiştirdi: Müebbetle yargılanıyordu beraati istendi