Mersin'de altı ay önce bir otobüste okul müdürü tarafından dövülen Ramazan Polar iki hafta önce rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaşlı adam dün yaşamını yitirdi.

Mersin’de yaşayan 53 yaşındaki İsmet Turan 17 yaşındaki oğlu A.O.T. ile 15 Aralık’ta otobüse bindi. Toroslar ilçesinde hastaneden çıkan Hamidiye-Ramazan Polat çifti de evlerine dönmek üzere yolda bekliyordu. Yaşlı çift baba-oğulun da olduğu otobüse bindi ve engelli koltuğuna yöneldiler. Ancak orada İsmet Turan ve oğlu oturuyordu, tartışmaya başladılar. Okul müdürü olan İsmet Turan ve oğlu yaşlı çifti dövdü, medyadaki tepkilerin ardından baba tutuklandı, oğlu serbest bırakıldı. Ancak bir süre sonra oğlu da tutuklandı.

Sanıklar hakkında ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan Mersin 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçu işlediğine yer verildi. Hakim karşısında çıkan İsmet Turan ‘kasten yaralama’ suçunda 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası çarptırılıp tahliye edildi. Bir önceki duruşmada tahliye edilen A.O.T’nin Çocuk Mahkemesi’ndeki yargılanması ise sürüyor.

77 yaşındaki Ramazan Polat olaydan yaklaşık altı ay sonra rahatsızlandı. Yaklaşık iki hafta önce de götürüldüğü Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alındı, ancak yaşlı adam dün yaşamını yitirdi. Otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından morgdan alınan Polat’ın cenazesi Yenişehir İlçesindeki Molla Camisi’nde toprağa verildi.

Mersin’de başlayan hikaye Mersin’de bitti: Başarılarla dolu bir kariyer, Merve Aydın