Gezi protestolarında eylemcilere palayla saldırdığı için 'Palalı Sabri' olarak tanınan Sabri Çelebi dün kendi kafesinin önünde öldürüldü. Cinayetle ilgili soruşturmada sekiz kişi gözaltına alındı.

Beyoğlu’nda dün gece saat 01.30 sıralarında Sabri Çelebi otomobiliyle giderken, bir grup tarafından durduruldu. Sabri Çelebi’yle gruptakiler arasında tartışma çıktı.

Sabri Çelebi sahibi olduğu kafeden çıktıktan sonra evine gitmek için korumalarıyla birlikte cipe binmişti. Kendi kullandığı aracıyla yaklaşık 50 metre ilerleyen Çelebi, bir kişinin seslenmesi üzerine durdu ve bir kişi, aracın yanına gelerek Sabri Çelebi ile bir süre konuştu. Bu sırada cipteki iki koruma dışarı çıkarken, Çelebi’nin konuştuğu kişi, yanına gelen arkadaşıyla birlikte araçtan uzaklaştı. Ancak kısa süre sonra bu iki kişinin gittiği yoldan bir başka kişi geldi ve korumalarla tartışmaya baladı. Aynı anda az önce giden iki arkadaş da yeniden Sabri Çelebi’nin yanına geldi ve üç kişilik grubun içinden biri korumalarla tartışırken, diğer ikisi şoför koltuğundaki Sabri Çelebi’ye vurmaya başladı.

Saldırganlar Sabri Çelebi’ye yumruk atarken, korumalardan biri kafedekilerden yardım istemek için olay yerinden ayrıldı. Bu sırada, saldırganlardan biri Sabri Çelebi’ye yumruk atmaya devam ederken diğeri cebinden çıkardığı tabancayla birkaç el ateş etti. Sabri Çelebi yaralanırken, saldırganlar yumruk ve tokat atmaya devam etti. Silahlı saldırgan birkaç el daha ateş ettikten sonra olay yerinden kaçarken diğer saldırgan ise yumruk atmaya devam etti. Saldırganların kaçmasının ardından Sabri Çelebi’nin sahibi olduğu kafe çalışanları olay yerine geldi. Çalışanlar tarafından ağır yaralı olarak şoför koltuğundan kaldırılan Sabri Çelebi, aracın içine konularak yakınlardaki özel bir hastaneye götürüldü ama burada öldü.

Sabri Çelebi’yi 2013 yılında tüm Türkiye tanımıştı. Çünkü kendisi Gezi Parkı eylemleri sırasında elinde palayla sokağa çıkıp eylemcilere saldırmıştı. Bu nedenle de ‘Palalı Sabri’ olarak biliniyordu ve İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı.

11 Mayıs 2017’de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı “silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama” suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Sonraki yıllarda Sabri Çelebi ve 10 şüpheli hakkında Fas-İstanbul arasında “fuhuş hattı” kurduğu iddiasıyla 2 yıldan 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. Konuyla ilgili haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Saldırı anları çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Olayın ardından çevrede güvenlik önlemi alan polis, olay yerini inceledi. Polis ekiplerinin çalışmasıyla silahla ateş eden Çetin G.’nin de aralarında olduğu sekiz şüpheli gözaltına alındı.

 

Palalı Sabri hakkındaki haberlere bir tuhaf erişim yasağı