Pendik'te 79 yaşındaki Nihat Salih'in dört ayrı çöp konteynerinde parçalanmış cesedinin bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Bilal D. suçlamaları reddetti. Polis kanıt bulmaya çalışıyor.

İstanbul Pendik’te iki gün önce sekiz parçaya ayrılmış ve çöp konteynerine atılmış erkek cesedi bulunmuş, cesedin 79 yaşındaki Nihat Salih’e ait olduğu anlaşılmıştı. Soruşturma sürerken ortaya çıkan bir video polisin bir şüpheliye ulaşmasını sağladı. Görüntülerde Bilal D. elindeki beyaz bir kovayı cesedin baş kısmının bulunduğu çöp konteynerine boşaltıyordu.

Suçlamaları kabul etmedi

Bilal D. gözaltına alındıktan sonra Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulandı ama suçlamaları kabul etmedi, “Ben kimseyi öldürmedim. Sadece çöp konteynerine yolda bulduğum çöpü boşalttım” dedi.

Polis daha sonra beyaz kovayı bularak inceledi. Herhangi bir kan izi bulunmadı. Ancak incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Öte yandan çevre sakinleriyle konuşan polis Bilal D.’nin aynı gün birkaç çuvalı çöp konteynerlerine doğru taşırken görüldüğü bilgisine ulaştı. Şüphelinin evinde yapılan aramada silinmiş kan izlerini gösteren Luminol testi yapıldı. Ancak burada da kan izine rastlanmadı.

Evde bulunan tüm bıçaklar ve olay yerinde bulunan kanlı battaniye incelemeye alındı. Cinayetin üstündeki sır perdesinin bu materyalin incelemesi sonucu kalkması umuluyor.

İyi arkadaşlarmış

Cinayet Büro Amirliği ekipleri öldürülen Nihat Salih’in şüpheli Bilal D. ile iyi arkadaş olduğunu tespit etti. Nihat Salih’in öldürülmeden önce sık sık Bilal D. ile konuştuğu, zaman zaman onun evinde kaldığı belirlendi.

Ortadan kaybolduğu gece saat 01.30 sıralarında evine gelen Nihat Salih’in kısa süre içeride kaldıktan sonra tekrar dışarı çıktığı, Bilal D.’nin evine doğru yürüdüğü tespit edildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, Bilal D.’nin yakın çevresinin bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığını belirtti.