İşe gitmemek için sahte rapor düzenleyen acil tıp teknisyeni hakkında 'resmi belgede sahtecilik'ten suç duyurusu yapıldı, yargılandı, hapis cezası aldı. Yargıtay da cezayı onaylayarak tüm çalışanları ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi işe gitmemek için photoshopla kendisi için sahte rapor düzenleyen kişiye “resmi belgede sahtecilik” suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı.
AA’da yer alan habere göre Kırıkkale’de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan bir kişi ameliyattan sonra kendisine verilen 30 gün istirahat raporunun ardından, işe gitmemek amacıyla belge üstünde photoshop programını kullanarak tarih değişikliği yaptı ve 20 günlük sahte rapor oluşturdu.
Sonraki dönemlerde muayeneden sonra verilen bir günlük raporu altı günlük sahte rapora, bir özel hastaneden aldığı 10 günlük raporu da yine photoshop programını kullanarak 20 günlük rapora dönüştürdü.
Bu şekilde düzenlediği raporları çalıştığı kuruma sundu ve işe gitmedi. Raporlarının sahte olduğunun anlaşılması üzerine de hakkında suç duyurusu yapıldı. Soruşturma sonucunda hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan kamu davası açılan kişi Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık avukatı “düzenlenen belgelerin aldatma niteliğinde olmadığını ve sahtecilik suçunun unsurlarının oluşmadığını” savunarak yerel mahkeme kararını temyiz etti.
Yargıtay 11. Ceza Dairesi yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun yapıldığına hükmetti. Daire eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu belirterek verilen cezayı onadı.

Emsal karar: Eşe ‘Alooo…’ diye seslenmek boşanma nedeni