Bursa'da pitbull cinsi köpeği husumetlisi Erol Tosun'a (46) saldırtıp yaralanmasına neden olan Mehmet Murat Ö. (53) ile oğlu Eyüpcan Ö. (24), 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada kendilerini "bizde köpeğe dokunmak bile günahtır, sucsusuz" diyerek savundular.

Geçen yıl 27 Ekim’de Yıldırım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde Erol Tosun, eşi avukat Elif Tuba Karakoç Tosun’un iş ortağının eşi Mehmet Murat Ö. ile aralarındaki anlaşmazlığı konuşmak üzere Vişne Caddesi’ndeki iş yerinde buluştular.

Tosun ile Mehmet Murat Ö., oğlu Eyüpcan Ö. ve yanlarındaki Ender G. tartıştılar, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine üç kişi pitbull cinsi köpeği Erol Tosun’un üzerine saldırttı. Kolundan yaralanan Tosun köpeği iş yeri penceresinden attı ama şüpheliler köpeği tekrar Tosun’a saldırtınca Erol Tosun’un kolundaki atardamar koptu. Boğuşmanın ardından kaçan Tosun sokaktakilerden yardım istedi. Erol Tosun kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyat edildi.
Erol Tosun’un köpeği iş yerinin ikinci katından attığı, dışarıda kendisine yine saldıran hayvana tekme attığı ve şüphelilerin köpeği alıp otomobille kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından gözaltına alınan üç kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianamede müşteki Erol Tosun ile sanık Mehmet Murat Ö. arasında husumet olduğu, çıkan kavga sonrası yere düşen Tosun’un üzerine komut verilerek pitbull cinsi köpeğin saldırtıldığı, köpeğin Tosun’u birçok yerinden ısırdığı belirtildi. İddianamede saldırı anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de yer aldı.

Baba ve oğlu hakkında ayrı ayrı ‘Silahla kasten nitelikli şekilde yaralama’ suçundan 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası istemiyle Bursa Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme heyeti sanıklar hakkında ‘Silahla kasten nitelikli şekilde yaralama’ suçundan kamu davası açıldığı, ancak sanıkların eyleminin ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğu, bu nedenle görevsizlik kararı vererek dosyanın Bursa Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi kararı verdi.
Sanık baba ve oğulun ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 ile 19 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandığı Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndekiilk duruşmaya tutuksuz sanıklar ile müşteki Erol Tosun ve taraf avukatları katıldı.
Duruşmada savunma yapan Mehmet Murat Ö., Erol Tosun ile yakın arkadaş olduklarını, husumetin Tosun’un kendisine borcunu ödememesinden kaynaklandığını söyleyerek “Kendisiyle aramızdaki sorunu çözmek için Vişne Caddesi’nde bulunan iş yerime çağırdım, buluştuk. Yanımızda çalışan Ender G. isimli çocuk o gün yanında köpeğini de getirmiş. Biz Erol ile tartışmaya başlayınca Ender içeriye girip ‘Ne bağırıyorsun’ diyerek kafasına süpürge sapı ile vurdu, Ender’in üst katta duran pitbull cinsi köpeği de sahibinin sesini duyunca odaya girip Erol’a saldırdı. Bizim köpek ile hiçbir ilişkimiz yok. Üstelik biz şafiyiz hakim bey. Bizde köpeğe dokunmak dahi günahtır” dedi. Mahkeme köpeğin sahibi Ender G. hakkında da soruşturma başlatılmasını kararlaştırıp  duruşmayı erteledi.

Pitbull’un yüzünü parçaladığı Asiye hastaneden çıktı, iddianame hazırlandı