Terör örgütü PKK'nın Rusya yapılanmasından olduğu iddia edilen Barı Iusubov Antalya'da yakalandı. Gözaltına alınan Iusubov tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT 2020 yılından bu yana AA’nın aktardığına göre; PKK/KCK’nın Rusya yapılanması mensubu Barı Iusubov’un peşindeydi. Iusubov, Rusya, Kazakistan, Ermenistan ve Irak Mahmur Kampı’nda PKK/KCK terör örgütü adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetleri içinde yer alıyordu. Ayrıca örgütün üst düzey mensuplarıyla yakın teması bulunduğu ve eylemlere aktif katılım sağladığı belirlenmişti.

Iusubov’un Antalya’da olduğu tespit edilince MİT ve Antalya emniyeti ortak operasyon düzenledi. Yakalanan Iusubov, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Önceki gün de MİT, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK terör örgütü Avrupa yapılanmasından aynı aileden 3 kişiyi yakalamıştı. Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren 3 kardeşten ikisi Zeynep Taşkıran ile Zübeyde Taşkıran İstanbul’da, Hatın Şahbaz ise Balıkesir’de gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kardeş, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT’in uzun süredir takibi altında olan üç kardeşten Zeynep Taşkıran’ın, PKK/KCK’nın Fransa yapılanması unsurlarınca Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı saptanmıştı. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Zeynep Taşkıran’ın, Alman vatandaşlığı alması sonrasında örgütsel faaliyetlerine ‘Zizik Şahbaz’ ismiyle devam ettiği tespit edilmişti.

Diğer kardeş Hatın Şahbaz’ın da özellikle Almanya/Köln ve Fransa/Paris’te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine aktif şekilde katılım sağladığı belirlenmişti.

Üçüncü kardeş olan ve eskiden PKK/KCK’nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taşkıran’ın ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine ‘Denise Taşkıran’ ismiyle devam ettiği öğrenilmişti. Avrupa’nın birçok yerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerde rol alan 3 kardeşe yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye ulaşıldığı belirtildi.

MİT, Irak’ın kuzeyinde iki PKK sorumlusunu öldürdü