Adana’da geçen yıl işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak aranan Can Sayğılı saklandığı eve sekiz farklı güvenlik kamerası kurarak polis baskınlarına karşı önlem almaya çalışsa da gardıropta saklanırken yakalandı.

Adana’da 17 yaşındaki Erkan Efe Dağoğlu’nun 22 Ekim 2023’te öldürülmesiyle ilgili olarak hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve “azmettirici” olarak aranan Can Sayğılı, Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde bir evde gardıropta saklanırken polis tarafından yakalandı.

Evde yapılan aramalarda yedi ruhsatsız tabanca, uyuşturucu haplar, 16,10 gram kokain ve 328 adet mermi ele geçirilirken polisler önce zanlıyı bulamadı. Daha sonra yatak odasındaki gardırobu açan bir polis Sayğılı ile karşılaştı. Can Sayğılı ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Ayrıca Sayğılı’nın olası polis baskınlarını kontrol etmek için evde sekiz güvenlik kamerası kurduğu belirlendi.

Fotoğraf: Sayğılı’nın evin içerisine kurduğu kamera sistemi.

Can Sayğılı’nın ‘Çocuğu veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kan davası saikiyle tasarlayarak öldürme’ ve ‘Uyuşturucu madde ticareti’ suçlarından arandığını belirten ekipler polis baskınında evde bulunan diğer şüpheli Gökhan D.’yi de gözaltına aldı, ancak Gökhan D. mahkemede serbest bırakıldı. Can Sayğılı ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bir yılda 90 binden fazla kaçak ve ruhsatsız silah yakalandı, gözaltı sayısı 101 bini geçti