Karakoldan kaçarken polis Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti hakkında iddianame hazırlandı. Geçti için ağırlaştırılmış müebbetle birlikte 50 yıla varan hapis istendi. İddianamede Geçti'nin annesi de 'mağdur' olarak yer aldı.

Yunus Emre Geçti, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yaşıyordu. Daha 19 yaşındaydı ama 26 farklı suçtan kaydı vardı, annesi onun peşinden koşmaktan yorulmuş, tehditlerinden bıkmıştı. Oğlunu sürekli polise şikayet ediyordu. Hatta 19 Temmuz’da yani iki ay önce Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde, oğlu aleyhine ifade vermişti. Ayrıca oğlunun gece eve gelip kendisinin yüzüne vurduğunu ve tehdit ettiğini de anlatıyordu. Bu yüzden Ümraniye Kaymakamlığı’na da başvurmuştu.

Ancak Yunus Emre Geçti serbestti ve tehlike saçmaya devam ediyordu. 23 Eylül Pazartesi günü motosiklet hırsızlığından gözaltına alındı. T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre; Yunus Emre Geçti gözaltındayken annesi karakola geldi polisler onları bahçede görüştürdü. Nezarette olması gerek Yunus Emre Geçti dışarı çıktığı gibi ilk fırsatta karakolun duvarından atlayıp kaçtı. Bunun üzerine emniyet karıştı polisler onu aramaya başladı, yakalandı da ama tekrar gözaltına alınmamak için direndi. Polisin silahını alan Yunus Emre Geçti rastgele ateş açmaya başladı. Genç polis Şeyda Yılmaz burada hayatını kaybetti.

Yunus Emre Geçti olay sonrası çöp poşeti giydirilerek hayvanlar için yapılan arabayla karakola götürüldü. Daha sonra da tutuklandı ve onun ardından silahlı fotoğrafları ortaya çıkan kuzeni de gözaltına alınıp hapishaneye gönderildi.

İddianame hazır

Dün ise İstanbul Anadolu başsavcılığının Geçti hakkında hazırladığı iddianame tamamlandı. Geçti’nin annesi iddianamede ‘mağdur’, olay günü yaralanan başka bir polis K.H.S. ise ‘müşteki’ olarak yer aldı.

Geçti’nin ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme’, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Şehit Şeyda Yılmaz’ın eşi saldırıyı görev başında öğrenmiş