Ümraniye'de 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden Yunus Emre Geçti'yi yakalamak üzere yapılan operasyonda polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. Geçti'nin 26 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi.

İstanbul’un Ümraniye ilçesi Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi’nde dün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz’ı vurarak öldüren 19 yaşında, 26 farklı suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti’ydi.

Olay saat 22.55 sıralarında gerçekleşti. Geçti Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından “motosiklet hırsızlığı” suçundan yakalandı ve sonra firar etti. Firari zanlının yakalamaya yönelik operasyonda Ihlamurkuyu Mahallesi’nde ekipler tarafından yakalandı Geçti, ama polis ekiplerine direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Yunus Emre Geçti polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı.

Geçti’nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Şeyda Yılmaz toprağa verilmek üzere memleketi Sivas’a gönderildi.

Şüphelinin açtığı ateşle yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şeyda Yılmaz için bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi.

Diğer yaralıların tedavisi sürerken saldırıdan sonra kaçan şüpheli polis tarafından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırı anı kameralarda

Olay anı güvenlik kameralarına ve cep telefonu görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde şüphelinin polisin silahını ele geçirip ateş açtığı ve polis ekiplerinin saldırıya anında karşılık verdiği anlar yer aldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

İşte o görüntüler: 

Saldırı sırasında kurşunlar çevredeki işyerlerine ve camlara da isabet etti.

Daha 19 yaşında 26 ayrı suçtan kaydı var

Zanlı Yunus Emre Geçti’nin sosyal medya hesaplarına bakılınca neredeyse her paylaşımında elinde silah tuttuğu görülüyor.

Zanlının sosyal medya paylaşımlarından biri.

Mafya hayranlığı

Geçti’nin sosyal medya paylaşımlarında fotoğraflarının altına birçok kez “#sedatpeker , #burakdöner , #emirhandöner” yazdığı görülüyor. Bunun yanında kullandığı diğer etiketlerde de ünlü mafya dizilerinin isimlerine yer vermiş.

Elektronik kelepçeli paylaşım

Şahıs aynı sosyal medya hesabından bileğinde elektronik kelepçeyle de bir paylaşım yapmış.

Bahsi geçen paylaşım.

Saldırganın eski arkadaşı konuştu

Bağrışma sesleri üzerine olay yerine gittiğini söyleyen Göktuğ Mutlu, “Dün akşam arkadaşlarla aşağıda oturuyorduk. Bağrışma sesleri geldi. Motosiklete atladık buraya geldiğimizde arkadaş polislerimize ateş etmeye başladı. Biz kendimizi yolun karşısına attık. Kaçmaya çalıştı. Buraya geldiğimizde de kadın polisimiz yerdeydi. Abiler yardım etti. Dükkanımız kurşunlandı. Dükkanda abi dediğimiz insanlar vardı. Onlara da kurşun gelebilirdi. Allah korudu. Kadın polisimiz şehit oldu. Eski yakın arkadaşım. 19 yaşında Yunus Emre Geçit. Biraz belalı bir tipti. Bayağı suç kaydı vardı. Biz bunun farkında değildik. Altı yedi tane biliyorduk. 26 tane çıkınca bayağı şaşırdık eski arkadaşı olarak. Annesini de yanlışlıkla vurmuş sanırım” dedi.

Kezzapçı saldırgan cömert çıktı, tüm zararları karşılamaya hazırmış

Ailesinin yanına gitmek için izne ayrılacaktı

Şehit Yılmaz’ın yaklaşık bir yıl önce göreve başladığı ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Öte yandan Yılmaz’ın olaydan sonraki gün izne çıkıp Sivas’ta bulunan anne ve babasının yanına gitmeye hazırlandığı öğrenildi.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz.

Emniyette henüz bir yılı bile dolmamıştı

Emniyet teşkilatına 2023 yılı Aralık ayında giren şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın Ankara Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olduğu ve ilk görev yerinin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Eş durumundan İstanbul’a tayin edilen Şeyda Yılmaz, burada Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliğinde görevlendirilmişti ve işe başlayalı henüz bir yıl bile olmamıştı.

Fotoğraf: Zanlının götürüldüğü araç.

Fotoğraf: Zanlının emniyetten çıkarılma anları.

Siyah çöp poşeti görüntülerine soruşturma başlatıldı

Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki tamamlanan işlemlerinin ardından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde kadın polis memurları tarafından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilerek Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla İçişleri Bakanlığı’nın şüpheliye çöp poşeti geçirilmesiyle ilgili olarak soruşturma açtığı duyuruldu.

Yunus Emre Geçti’nin adliyede de çöp poşeti içerisinde yürütüldüğü görüntülendi.

Zanlının adliyede yürütüldüğü görüntüler: