Polis Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti, Şeyda Yılmaz'ın polis olduğunu anlamadığını ve kasten suç işlemediğini öne sürdü. Silahlı pozları olan 15 yaşındaki kuzeni de dün tutuklanıp hapse yollandı.

Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin 15 yaşındaki kuzeni K.G. sosyal medyada yaptığı silahlı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındı. K.G. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi, ardından tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medya hesaplarından silahlı fotoğraf paylaşan şüphelinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda şüphelinin pazartesi günü polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin 15 yaşındaki kuzeni K.G. olduğu tespit edildi. K.G. Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

K.G.’nin sorgulamasında çok sayıda suçtan kaydı olduğu belirlendi. K.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesi ortaya çıktı

İstanbul Ümraniye’de polis Şeyda Yılmaz’ı öldüren Yunus Emre Geçti’nin hakimlik sorgusundaki ifadesi de ortaya çıktı.

Yunus Emre Geçti karakolun bahçesinde beklerken annesinin çığlığını duydu. “Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. Kaçtığımı zannettiler” diyen Geçti, Şeyda Yılmaz’ın polis olduğunu fark etmediğini söyledi.

Eve giderken hasımlarıyla karşılaştığını söyleyen Geçti hasımlarının saldırısına uğradığını söyledi ve “Cebimden telefonumu ve paramı aldılar. Çıktığım kızın ağabeyleriydi. O esnada sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin ‘vuruldum’ diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üstünde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru iki el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm” dedi.

Kasten suç işlemediğini ve olaydan sonra bekçilere teslim olduğunu söyleyen Yunus Emre Geçti ifadesine şöyle devam etti:

“Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim.”

Şüphelinin avukatı yaptığı savunmada müvekkilinin Şeyda Yılmaz’ı öldürme kastı olmadığını, olayın aniden geliştiğini, şüphelinin kendisinin ve annesinin de yaralandığını söyleyerek “Yerde görmüş olduğu silahı meşru müdafaa kapsamında ateş etmiştir. Öldürme kastı yoktur” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Ümraniye ilçesi Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi’nde pazar günü akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz’ı vurarak öldüren 19 yaşında, 26 farklı suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti’ydi.

Olay saat 22.55 sıralarında gerçekleşti. Yunus Emre Geçti Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından “motosiklet hırsızlığı” suçundan yakalandı ve sonra firar etti. Bu kez firari zanlıyı yakalamak için operasyon başladı. Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu Mahallesi’nde ekipler tarafından yakalandı, ama polis ekiplerine direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Yunus Emre Geçti polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı.

Geçti’nin açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Şüphelinin açtığı ateşle yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Diğer yaralıların tedavisi sürerken saldırıdan sonra kaçan şüpheli polis tarafından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Polis katilinin annesi isyan etti: ‘Keşke ben ölseydim, adalet yerini bulsun’