Muş'ta baraj gölüne giren 13 yaşındaki çocuğu kurtarmak için suya atlayan aynı aileden dört kişi daha boğularak hayatını kaybetti. Gölden cesetleri çıkarmak bile saatler sürdü.

Muş çok sıcak. Dün 40 dereceyi aştı. Muş’un Bostankent köyünde Karakaya ailesi, serinlemek ümidiyle Alpaslan-1 Baraj Gölü kıyısına pikniğe gitti.

Saat 16.30 sıralarında aileden 13 yaşındaki Rabia Karakaya serinlemek için göle girdi. Gölde keyifle yüzen Rabia kısa süre sonra suların kendisini hızla çektiğini fark etti. Çaresizlik içinde kıvranan genç kızın yardım çığlıkları aile üyelerini harekete geçirdi.

Kardeşlerini kurtarmak 18 yaşındaki Yasin, 20 yaşındaki Edanur, 22 yaşındaki Fatma Karakaya da suya atladı. Hemen sonrasında aile dostları 15 yaşındaki Eylül Tekin de suya atladı. Ancak Rabia’yı kurtarmaya çalışırken dört genç de gölün derin sularında kayboldu.

AFAD ve bölgede bulunanların yardımıyla dört kişinin cansız bedenine ulaştı. Ancak göl hala bir kişiyi saklıyordu: Fatma Karakaya. Ekipler, gölün derinliklerinde kaybolan genç kadını bulmak için saatlerce çalıştı. Sekiz saat sonra Fatma Karakaya’nın da cesedine ulaşıldı.

Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Rabia, Yasin, Edanur, Fatma ve Eylül’ün cansız bedenleri geride tarifsiz bir acı ve gözyaşı bıraktı.