Eskişehir'de yaşayan Necmettin Tepecik iki yıl önce evlilik teklifini reddeden Hatice Usalan'ın peşine düştü ve kadını pompalı tüfekle öldürdü. Oysa kadın başka bir erkekle evlenmişti ve takıntılı adamdan kurtulduğunu sanıyordu.

Türkiye’de günden güne artan kadına şiddet olayları Türkiye’nin başlıca sorunları arasındaki yerini koruyor. Kadınlar devamlı olarak eski eşlerinin veyahut ayrılığı kabul etmeyen ‘sevgilileri’nin tacizine uğruyor, öldürülüyor. Böyle son haber Eskişehir’den geldi.

Necmettin Tepecik iki yıl önce Hatice Usalan’la evlenmek istedi. Ancak kadın teklifi reddetti ve kâbus başladı.

Tepecik kadının peşinde dolaşmaya, rahatsız etmeye devam etti. Usalan geçen yıl uzaklaştırma ve tedbir kararı aldırdı. Evini ve telefon numarasını değiştirdi. İki ay önce de başka biriyle evlendi. Artık hayatı değişmişti ve takıntılı adamdan sonsuza dek kurtulduğunu düşünüyordu belki de.

Ancak öyle değildi.

Önceki gün sabah 06.00 sıralarında işe gitmek için evden çıktı. Otobüs durağına geldiğinde karşısında yine Necmettin Tepecik vardı.

Tepecik pompalı tüfekle saldırdı Usalan’a. Kadın doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay yerinden kaçan Tepecik ise boş bir arazide aynı silahla intihar etti.

İki günde üç kadın cinayeti: Katiller yine tanıdık erkekler