Ünlü sunucu Reha Muhtar evindeki merdivenlerden düştü ve hastanede entübe edildi. O canıyla boğuşurken eski eşi Deniz Uğur avukatı aracılığıyla zehir zemberek bir açıklama yayınladı, şarkıcı Nilüfer ve kızı Ayşe Nazlı'yı ağır suçladı. Cevap da geldi.

Ünlü haber sunucusu Reha Muhtar Rumelihisarı Baltalimanı’ndaki evinde gece merdivenlerden düşerek yaralandı. Kazanın ardından apar topar hastaneye kaldırılan Reha Muhtar, burada yoğum bakıma alındı ve entübe edildi.

Hastane Muhtar’ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapmadı ama iddiaya göre düşüş sırasında Muhtar’ın kaburga kemikleri dahil bazı kemikleri kırıldı, akciğeri etkilendi, doktorlar düşmeden ötürü bir beyin hasarından da şüpheleniyor.

Önceki geceyi dün sabaha bağlayan saatlerde saatlerde meydana gelen olay sırasında, Reha Muhtar’ın olaylı biçimde boşandığı eski eşi Deniz Uğur’dan olma iki çocuğundan biri olan Poyraz’ın Muhtar’ın evinde olduğu anlaşıldı.

Halen Muhtar’la çocukları için olaylı bir velayet davası devam eden Deniz Uğur, dün eski eşinin hastanede yoğun bakımda olmasına pek de aldırmadan, oğluyla ve Reha Muhtar’ın evinde yaşadığı kazanın olası sebebiyle ilgili önce sosyal medyadan bizzat kendisi, sonra da avukatı aracılığıyla zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Deniz Uğur, oğlu Poyraz’a ulaşamadığını öne sürüyor ve işi ‘Çocuğum kaçırıldı, zorla alıkonuluyor’ noktasına kadar getiriyordu.

Deniz Uğur ile Reha Muhtar arasındaki daha boşanma dönemlerinden beri gerilim yaşanıyor ve yaşananlar da sık sık basına da yansıyor. 2010 yılında yollarını ayıran Uğur ve Muhtar, boşanma sonrası Mina Deniz ve Poyraz Deniz adını verdiği ikizlerinin velayeti için mahkeme kapılarını aşındırmıştı. Deniz Uğur, 15 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla eski eşine velayet davası açmıştı. Mahkeme kızları Mina’nın velayetini Deniz Uğur’a, oğulları Poyraz’ı ise Reha Muhtar’a vermişti. Poyraz mahkeme annesiyle değil babasıyla yaşamak istediğini açıkça söylemişti.

Deniz Uğur’dan suç duyurusu

Dün sabah Reha Muhtar hastanede yoğun bakımdayken eski eşi Deniz Uğur’un derdi başkaydı. Önce sosyal medyadan bir açıklama yaparak oğlu Poyraz’a ulaşamadığını söyledi, oğlunun kaçırılmış ve zorla alıkonuluyor olma ihtimalinden söz edip ‘Polise gidiyorum’ dedi. Bir süre sonra Deniz Uğur’un avukatı Feyza Altun bir açıklama yaptı ve Reha Muhtar ile ilgili çok ağır iddiaları dile getirdi:

“Edindiğimiz bilgiye göre Reha Muhtar dün bir balık restoranında çocuğun yanında yüklü miktarda alkol alıp çocuğun bütün itirazlarına rağmen araba kullanmıştır. Arabaya binmeden yere kapaklandığı ayakta zor durduğu müvekkilime görgü şahitleri tarafından aktarılmıştır. Restoran yetkilisi ile de görüşülüp teyit alınmıştır. Zira kan tahlillerinde alkol oranı tespit edilecektir. Daha sonra da mevzu bahis durum gerçekleşmiş.

Bizler de sizler gibi olayı basından öğrendik. Müşterek çocuk Poyraz, dünden beri kayıp olup Çocuk Şubeye kayıp ihbarında bulunulmuşsa da bugün, çocuğun Ayşe Nazlı Yumlu tarafından alıkonulduğunu ve annesine verilmeyeceğini de öğrendik. Şarkıcı Nilüfer ile konuşma ve iletişime geçme teşebbüslerimiz maalesef sonuç vermedi.

Şimdi Nilüfer ve kızı hakkında çocuk kaçırmadan suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gidiyoruz. Müvekkilim de ifadesini verecek. Üstelik, çocuğu vermiyoruz, alabilirseniz alın şeklinde bir cevap aldık. Bir çocuğun babası yoğun bakımdayken tek yasal velisi olan anneden, hangi hak ve mantık ile kaçırıldığı sorusunu ve cevabını Türk kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

Açıklamada şarkıcı ve Reha Muhtar’ın Deniz Uğur’dan önceki kız arkadaşı Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı Yumlu suçlanırken neden Nilüfer ve kızı hakkında suç duyurusunda bulunulduğu anlaşılamadı. Ayşe Nazlı, Poyraz’dan sadece birkaç yaş büyük ve aralarında abla-kardeş ilişkisi var. Reha Muhtar’ın Nülüfer’le ayrıldıktan sonra bile Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı ile yakından ilgilendiği, bir baba gibi sık sık onunla görüştüğü biliniyor.

Muhtar’ın avukatından yanıt: Çirkin bir iddia

Çok geçmeden Altun’un açıklamalarına yalanlama geldi. Yanıtı veren kişi Muhtar’ın avukatı Mustafa Demiral’dı.

Çocuğu Poyraz’ın kaçırıldığı iddialarının “çirkin” olduğunu belirten Demiral “Poyraz daha önceleri annesinin yanında kalmak istemediğini defaatle resmî makamlar önünde beyan etmiş. Bu durum da kayıtlara geçmiştir. Bu süreçte dahi annesine gitmek istemediğini beyan etmektedir” ifadeleriyle iddiaları yalanladı. Poyraz’ın çoğu zaman hastanede babasının başında olduğu, zaman zaman da Baltalimanı’ndaki evlerine gidip geldiği söyleniyor.

Şarkıcı Nilüfer de iddialara cevap verdi, “Ayşe Nazlı’nın tek yaptığı kardeşine destek olmak. Amacı ne kaçırmak ne de başka bir şey olabilir. Tek dileğimiz Reha Muhtar’ın bir an önce iyileşmesi” dedi.

Reha Muhtar davayı kazandı, Deniz Uğur’dan nafaka alacak