Avanos'ta yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 8 zanlı tutuklandı. Kaldığı otelde gözaltına alınan Hicran Bilen ile birlikte ele geçirilen pembe ajanda ise rüşvet çarkına delil oldu.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Avanos noterliğinde araçların ilk tescilinde projeye aykırı bilgi girişi yapıldığını belirledikten sonra soruşturma başlatmış, Avanos Noteri’nin başka bir kente tayin olmasının ardından Noter Vekilliğine gelen eski Noter Başkatibi İsmail Vural’ın, daha önce aynı suçtan İstanbul’da soruşturma geçiren eski noter çalışanı ve sigortacılarla rüşvet karşılığında araçların tescil bilgilerini değiştirdiğini ortaya çıkmıştı.
Araçların tescilinde ağırlık, yakıt ve vites sistemi değişikliği, okul servisi koltuk sayılarının değişimi gibi araçların tescilinde yapılan işlemlerde usulsüzlükler yapıldığı belirlenmişti.

Pembe rüşvet ajandası

Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturma dosyasında Avanos Noter Vekili İsmail Vural tarafından hiçbir proje, araç muayenesi yapılmadan araçlara rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapılarak ruhsat düzenlediği, usulsüz işleme karşı rüşvetin doğrudan ya da İstanbul ve Adana’daki sigortacılar aracılığı ile Başkâtibe banka hesabından ya da elden gönderildiği ortaya çıkmıştı. İstanbul’da çalıştığı noterde yaptığı usulsüzlüklerden sonra atılan ve soruşturma geçiren Mehmet Akıncızade’nin Nevşehir’de sevgilisi Hicran Bilen ile Avanos’ta otelde kaldığı, gündüz mesainin bitmesinin ardından paralel noter gibi akşam Avanos noterliğine giderek rüşvet karşılığındaki tescil bilgileri değişikliklerini yaptıkları belirlendi.


Usulsüz rüşvet miktarının 225 milyon olduğu belirlenirken soruşturma kapsamında gözaltına alınan Avanos Noter Başkatibi İsmail Vural, Mehmet Akıncızade ve sevgilisi Hicran Bilen ile birlikte 8 şüpheli tutuklandı.

Rüşvet notları

Ajandadaki notlar.

Hicran Bilen’in yakalandığı otel odasında ele geçirilen evrakların incelemesi tamamlandı. Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından delil olarak soruşturma dosyasına eklenenler arasında genç kadının kullandığı pembe ajanda da yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne TOMA’larla ‘rüşvet’ operasyonu