Leros'ta geçirdikleri kaza sonrası Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'dan iyi haberler geliyor. Ali Sabancı'nın kan değerlerinde iyileşme görülürken Vuslat Doğan Sabancı ise çocukları ile görüşebildi.

Leros’ta geçirdikleri tekne kazası sonrası önce Bodrum’a daha sonra da İstanbul’a getirilen Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavisi devam ediyor. Çift dün de bir dizi operasyon geçirdi. Ali Sabancı’nın çarpmanın yarattığı travma kaynaklı ciddi iç organ hasarı var. Bu yüzden pankreasının bir bölümü de alındı. Sabancı önlem amaçlı sürekli uyutuluyor. Vuslat Doğan Sabancı ise bir dizi rekonstrüktif ameliyat daha geçirdi.

48 saat uyutularak durumu izlenecek

Ali Sabancı Bodrum üzerinden İstanbul’da bir özel hastaneye getirildiğinde hemen ameliyata alınmış, yaşamsal anlamda son derece kritik olan aort damarındaki balonlaşmayı gidermek için buraya stent takılmıştı. Sabancı önceki gün akşam saatlerinde batındaki travmaya bağlı kanama nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Gazete Oksijen’in haberine göre; Ali Sabancı’nın ameliyatı gece 01.00 sıralarında tamamlandı ve ameliyatı Genel Cerrah Prof. Tunç Yaltı ve Damar Cerrahı Haldun Karagöz’ün de bulunduğu bir ekip gerçekleştirdi. Bu operasyonda pankreasının bir bölümü alınan Ali Sabancı’ya beyin kanaması şüphesiyle embolizasyon da yapıldı. Şu anda yoğun bakımda olan Ali Sabancı, 48 saat uyutularak izlenecek. Doktorlar, Ali Sabancı’nın durumu konusunda “Önümüzdeki 48 saat önemli” diyor.

Vuslat Doğan Sabacı ise cuma öğle saatlerinde ameliyata alındı. Yüzünden yaralanan Vuslat Doğan Sabancı, travmatoloji ve plastik cerrahların katıldığı 5.5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakıma alındı. Öte yandan ameliyatı atlatan Vuslat Doğan Sabancı, dün sabah uyandırıldı ve çocuklarını görmek istediğini söyledi. Geceyi Amerikan Hastanesi’nde geçiren Emre ve Kaan yoğun bakımda yatan annelerini kısa bir süre de olsa görebildi.

Dün sabah saat 10.00’dan itibaren Ali Sabancı’nın kan değerlerinde düzelme gözlendi. Daha önce geçirdiği bir kayak kazası sonrası bir böbreği alınan Ali Sabancı hala yoğun bakımda uyutuluyor.

Sevgili Vuslat ve Ali, bir an önce iyi haberlerinizi duymak istiyoruz