Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artmaya devam ediyor. İstanbul Esenyurt'ta, acil müdahale için çağrılan sağlık ekiplerini darp eden iki kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Sağlık-Sen’in verilerine göre, Türkiye’de 2023 yılında sağlık çalışanlarına yönelik 13.000’den fazla şiddet olayı rapor edildi ve bu olayların yüzde 60’ı fiziksel şiddet olarak kaydedildi. Bu vahim tabloya bir yenisi daha eklendi.

İstanbul Esenyurt’ta, acil müdahale için çağırılan sağlık ekiplerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda bir akaryakıt istasyonunda çalışan iki kişi, acil müdahale için olay yerine gelen sağlık görevlisi B.B.’yi dövdü.

Olay, içkili bir kişiye müdahale edilmesi amacıyla 112 Acil Servis’in çağrılmasıyla başladı. Sağlık ekipleri, içkili kişinin hastaneye sevk edilmesi talebine karşılık veremeyince istasyon çalışanları ile aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, akaryakıt istasyonu çalışanları M.G. ve D.D., sağlık personeline fiziksel saldırıda bulundu. B.B.’nin meslektaşları durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganları gözaltına aldı ve şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından “Kasten Yaralama” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarından adliyeye sevk edildi.

İki doktor ölüm haberi verirken dövüldü