İstanbul surlarındaki cinayetin ardından fark edilen şantaj çetesi Discord’u Ulaştırma Bakanlığı’nın radarına soktu. Bakan Uraloğlu erişim engelinin masada olduğunu söyledi. Oysa Ali Yerlikaya olayın kurgu bir videodan ibaret olduğunu söylemişti.

İstanbul’un Fatih ilçesinde iki genç kızı katleden ve sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik dikkatlerin bir anda gençlere yönelmesine sebep oldu. Çünkü çeşitli sosyal medya platformlarında birden Çelik’in yaptıklarını onaylayan, kadın cinayetlerini öven paylaşımlar dolaşmaya başladı. Bu paylaşımları yapan anonim (kimliği belirsiz) hesaplar yumağın ucuydu aslında. İpi çektikçe çok daha vahim bir tablo ortaya çıktı. Discord isimli bir iletişim uygulamasında kurulan bir grubun adeta şantajla çocuk istismarının merkezi haline geldiği sosyal medyada paylaşıldı.

Ebeveynler dikkat! Discord’da çocukları hedef alan korkunç bir şantaj çetesi var

Discord’daki grupta örgütlenen şantaj çetesi özellikle kız çocuklarını kişisel verileri üzerinden tehdit edip özel görüntülerini ele geçiriyorlar. Devamında da bu görüntüleri yaymakla tehdit ederek çocukları adeta köleleştiriyorlar. Genel hatlarını anlattığımız bu yöntemle mağdur edilen onlarca çocuğun videosu dün sosyal medyada paylaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayılan videolardan sadece bir tanesini seçip videonun kurgu olduğunu duyurdu ve yayan kişinin gözaltına alındığını söyledi. Oysa ortaya onlarca şiddet ve cinsel istismar görüntüsü saçılmıştı. Bir kurgu videodan daha vahim bir tablo gözler önündeydi. Konuyla ilgili detaylı haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bugün yaptığı açıklama da olayın kurgu bir videodan daha vahim olduğunu ortaya koyan cinstendi. Bakan hafta sonu İçişleri, Adalet, Aile ve Ulaştırma bakanlıklarının konuyla ilgili toplantı yaptığını söyledi.

AJet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna Hersek’in Tuzla kentine yaptığı ilk uçuşta konuşan Uraloğlu “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok” diye konuştu.

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler” tavsiyesinde bulundu.

Eşinin fotoğraflarıyla şantaj yapan komşusunu öldürdü