Rize'de katıldıkları bir etkinlikte kendilerine selam veren jandarma subaylarından bazıları Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz'ün eşi Özlem Gürbüz'ün elini sıkmadı.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz önceki gün eşi Özlem Gürbüz’le Rize’nin Pazar ilçesinde bir festivale katıldı. O vesileyle dört jandarma subayı da protokol bölümüne geldi.

Subaylardan biri Belediye Başkanı Gürbüz ve eşinin elini sıkıp “Hoş geldiniz’’ derken diğer üçü başkanın elini sıktı ama eşininkini sıkmadı. Biri ise elini geri çekince Özlem Gürbüz’ün eli havada kaldı.

Başkan Gürbüz Sözcü’den Başak Kaya’nın sorusu üzerine olayı şöyle anlattı:

“Geçen hafta sonu Rize’nin Pazar ilçesinde Fındıklı ve Hopa belediyelerinin düzenlediği bir etkinlik vardı. Ben de eşimle gittim. Törende akşam saatlerine doğru dört jandarma geldi. Biri bize selam verdi, benim, eşimin ve oradakilerin elini sıktı. Ancak diğerleri eşimin elini sıkmadı. Hatta biri elini geri çekti.”

Gürbüz şöyle devam etti:

“Benim kuzenim TSK’dan kadın albay, eşimin ablası da kadın yarbay rütbesiyle emekliye ayrıldı. Bu ülke ordunun siyasallaşmasından çok çekti. Bir TSK mensubunun bir kadınla medenice tokalaşmaması çok düşündürücü. Eşim de ben de çok üzgünüz ve bu olaydan dolayı kaygılandık.

TSK cemaatleşmemeli ve siyasallaşmamalı. Ordunun siyasallaşması nedeniyle bu ülke geçmişte Balkanları kaybetti. 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle yaşananlara hepimiz şahit olduk. Siyasetin ve cemaatlerin orduya sızmasının sonuçları hepimiz için malum. Yaşadığımız şey bizi çok kaygılandırdı. Umarım düşündüğümüz gibi değildir, ama emareler de ortada… Binlerce yıllık geleneklerimiz ve güçlü bir ordumuz var. Rütbesi ne olursa olsun bir TSK mensubunun medeni şekilde bir kadınla tokalaşmaması çok düşündürücü.”

Sarıklı amiral

TSK’da bir süre önce de “Cübbeli Amiral Skandalı’’ yaşanmıştı. Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı üniformasının üstüne giydiği cübbe ve sarıkla ve makam arabasıyla tarikat evine gitmişti.

Sarı hakkında uzun süre işlem yapılmamış ve Sarı kamuoyu baskısıyla disiplin soruşturması açılıp görevden alınmış, YAŞ toplantısına kadar TSK da kalıp daha sonra emekliye sevk edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda “Münferit bir hadise’’ demişti.

Teğmen Atatürk fotoğrafı takmamıştı

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda da 10 Kasım 2023 günü Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü töreninde bir teğmen yakasına Atatürk’ün fotoğrafını takmamış, gerekçe olarak “İğnem yoktu’’ demişti. Bunun üzerine diğer teğmenlerle arasında tartışma çıkmış, olay yatakhanede de devam etmiş ve disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Olaya sebebiyet verenler hakkında “Geçici Görevden Uzaklaştırma’’ kararı” alınmış ve tümü Kara Kuvvetleri Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

MSB: ‘Sarıklı amiral’ Mehmet Sarı görevden alındı

Teğmenler kavgasında yeni perde: Soruşturma heyetinden biri general, altı subaya ‘ihmal’ değerlendirmesi