İstanbul Sarıyer’de iki ayrı işyerinde çalışan valelerin kavgası cinayetle bitti. Sinan A. çalıştığı yere gelip kendisine küfür eden Fırat Özbek’i geceleri kaldığı oto yıkamacıda öldürdü.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bir oto yıkamacıda yaşayan 27 yaşındaki Fırat Özbek 31 Temmuz günü gece saatlerinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Özbek’in öldürülmesiyle ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kısa sürede şüphelinin Sinan A. olduğunu tespit etti. Olayın valeler arası tartışmadan çıktığı öğrenildi.

Vale terörü Arnavutköy’ü karıştırdı

Bir düğün salonunda valelik yapan Fırat Özbek 10 gün önce birkaç arkadaşıyla kanatçıya gidip taşkınlık yaptı ve tartışma oldu. Özbek ve arkadaşları olaydan birkaç gün sonra aynı kanatçıya yeniden gidip kanatçıda taşkınlık yaptı. Çıkarken de orada valelik yapan Sinan A.’ya küfür ettiler. Durumu öğrenen Sinan A. Özbek’in geceleri kaldığı oto yıkamacıya gitti. Burada ikili arasında tartışmanın ardından Sinan A. silahına davranarak Özbek’i öldürdü.

İfadesinde cinayeti işlediğini kabul eden şüpheli Sinan A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yardım etmekten gözaltına alınan arkadaşı Tamer E. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Önüne gelen “vale” olamayacak