İsrail’in saldırılarından kaçan 310 kişi Lübnan’dan feribotla Mersin’e ulaştı. Aralarında çocukların da olduğu sığınmacılar Türkiye üzerinden ülkelerine gönderilecek.

Lübnan son haftalarda İsrail’in saldırıları altında adeta nefes almakta zorlanıyor. Bombaların gölgesinde yaşamaya çalışan yüzlerce insan çareyi ülkeden kaçmakta buluyor. Ülkeden kaçan bir grup daha Türkiye’ye, Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’na ulaştı. Aralarında çocukların da olduğu 310 kişi güvenli topraklara ayak bastıktan sonra derin bir nefes aldı.

Lübnan’ın Tripoli Limanı’ndan yola çıkan gemi İsrail’in saldırılarından kaçan farklı ülke vatandaşlarını taşıyordu. Silifke’de Taşucu Limanı’na yanaştığında gemiden inenlerin yüzünde korku ve endişe hâlâ taze bir iz olarak duruyordu. Her biri savaştan kaçmanın getirdiği yükle belirsiz bir geleceğe doğru ilerliyordu.

Türkiye’ye ulaşan bu 310 kişi hızlıca kimlik kontrolleri ve işlemlerden geçirildikten sonra minibüslerle limandan ayrıldı. Bu kişilerin bir sonraki durağı Türkiye’deki havalimanları olacak. Yetkililer bu kişilerin Türkiye’de kısa bir süre kalarak kendi ülkelerine döneceklerini belirtiyor.

‘Uçaklar kalkmadı, feribotla kaçtık’

Lübnan’dan kaçan Türkiye vatandaşı Yusuf Akdağ da yaşadıklarını anlattı. Akdağ son bir aydır artan saldırıların Lübnan’ı yaşanmaz hale getirdiğini dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Son birkaç gündür saldırıların şiddeti iyice arttı. Evlerimizi apar topar boşalttık ve 1500 rakımlı bir yere çıktık. Oradan, bombaların düştüğü yerleri izlemek zorunda kaldık. Aslında uçak bileti almıştık ama saldırılar yüzünden tüm uçuşlar iptal oldu. Feribota binmekten başka çaremiz kalmadı.”

Gelenlerin sayısı artıyor

Lübnan’dan Türkiye’ye ulaşan sığınmacıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye son günlerde bu ülkeden gelen Almanya, Fransa, Avustralya, Kanada, İsveç, Suriye ve Lübnan uyrukluları kabul ediyor.

Son gelen 310 kişiyle birlikte toplam 1002 kişi savaşın dehşetinden kaçıp Türkiye’ye sığındı. Lübnan’da çatışmalar devam ettikçe sayının artması bekleniyor.

Seyahat kaosu: Beyrut – Türkiye uçuşları yok satıyor

Savaşta bugün: Beyrut’un göbeğinde sağlık merkezi vurdu, Lübnan ordusu ilk kez ateşe karşılık verdi