Şehit edilen Şeyda Yılmaz'ın polis memuru eşi Semih Yılmaz sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Acılı eş “Seni ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim" dedi.

İstanbul’da şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu, şehadetin kutlu olsun canım sevgilim. Seni ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim” dedi.

Ümraniye’de iki gün önce akşam saatlerinde meydana gelen olayda İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalandıktan sonra polis merkezinden firar eden şüphelinin yakalanmasına çalışılıyordu. Aranan ve 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu’da kendisini yakalamak isteyen polislere direndi, çıkan arbedede polis memurunun silahını alıp etrafa ve polis memurlarına ateş açtı.

Olayda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz ağır, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve saldırganın annesi P.G. hafife yaralandı. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılırken polis memuru Şeyda Yılmaz tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı, şehit oldu.

Firar ettikten kısa süre sonra yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti’nin sorgusu Cinayet Büro Amirliği’nde yapıldı. Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen Geçti savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Şehit Şeyda Yılmaz ise dün memleketi Sivas’ta toprağa verildi. Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu, şehadetin kutlu olsun canım sevgilim, sen benim bu dünyadaki en büyük hasretliğimsin, seni daima sevdim ve ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim benim” ifadelerine yer verdi.

“O bizim her şeyimizdi”

Şeyda Yılmaz’ın Sivas’ta yaşayan dayısı Mustafa Yaman basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeğenini değil, ciğerini kaybettiğini söyledi. Yeğeni Şeyda’nın küçük yaşlardan beri polis olmayı çok istediğini anlatan Yaman “O bizim her şeyimizdi, vatanını seven bir evlattı. Annesine, bana her zaman polis olmayı istediğini söylerdi. Annesi ‘Oğlum yok ki, şehit olsun’ derdi. Şeyma ise ‘Ben varım anne, ben şehit olacağım, sen de şehit annesi olacaksın’ derdi” diye konuştu.

Yaman, Yılmaz’ın işini severek yaptığını belirten Yaman, en son 1 hafta önce görüştüğünü ifade ederek, “Kedime iyi bak, onu alacağım’ dedi. Dün sabah izin alıp, onu almak için gelecekti” dedi.

Kim bu Yunus Emre Geçti?

Genç polis memuresi Şeyda Yılmaz’ı öldüren Yunus Emre Genç’in suç kaydı bir hayli uzun.

Daha önce defalarca hakkında işlem yapılmış, polis tarafından daha önceki suçları nedeniyle en az 26 kez yakalanıp gözaltına alınmış ama her seferinde serbest kalmış bir suç makinesi.

Sadece hırsızlık suçları da değil, sosyal medyasına bakınca görülüyor zaten, silahlarla poz vermeye meraklı, mafya dizilerine özenen, motosiklet çalmaktan başka hırsızlıklara, uyuşturucuda saldırıya kadar pek çok suç kaydı bulunan biri.

Yunus Emre Geçti’nin polis tarafından yakalandığı sırada çıkan arbedede bir polis memurunun belindeki tabancayı alarak ateş ettiği, genç polis memuresi Şeyda Yılmaz’ın da bu kurşunlarla şehit olduğu biliniyor. Bu da polisin bu çeşit gözaltılarda şüpheliyi gözaltına alma prosedürünü tartışmalı hale getiriyor.

Zanlı yere yatırılıp elleri kelepçelenmiş olsa kaçmaya kalkışıp arbedede bir polisin belindeki silahı alamayacaktı.

Polis katilinin annesi isyan etti: ‘Keşke ben ölseydim, adalet yerini bulsun’