Hakkında üç ay evden uzaklaştırma kararı aldıran eşi Senem Kıvrık’ı sokak ortasında öldüren Muhittin Kıvrık, cinayetten sonra internette "Eşimin kusurlu olması için ne yapmalıyım" diye aratmış.

Senem Kıvrık Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir kırtasiyede kasiyer olarak çalışıyordu. Evliydi, ancak mutlu değildi. Şiddet gördüğü için eşi Muhittin Kıvrık hakkında üç ay süreli uzaklaştırma kararı aldırdı. Ama adam bunu hazmedemedi.

Bir gün sokakta karşılaşıp konuşmaya başladılar ama o konuşma kısa sürede tartışmaya, hatta kavgaya dönüştü. Senem kaçmak istedi. Muhittin ise aracından sopa alıp onu kovaladı ve sopayı başına vurdu. Kadın yere düşünce de karnından birçok kez bıçakladı.

Senem kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Naaşını Muğlalı kadınlar taşıdı. Muhittin’se tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Ancak soruşturma burada bitmedi, derinleştikçe yeni detaylar ortaya çıktı.

Adamın cinayetten önce cep telefonundan internette çakı ve bıçak baktığı, kadını öldürdükten sonra da “Eşimin kusurlu olması için ne yapmalıyım” sorusuna yanıt aradığı ortaya çıktı. Zaten ifadesinde de bunun izleri var:

“Eşim Senem Kıvrık ile son üç aydır evliliğimizde sorunlar vardı. Medenice ayrılmak istediğini söyledi, ben ise ayrılmak istemiyordum. Olay günü evde canım sıkılır diye arabada oturuyordum, bir de baktım ki Senem yoldan geçiyor. Beni gördü, durdu, bunun üzerine konuşmaya başladık. Yaklaşık üç-dört dakika kendisiyle konuştuk. Bu sırada sürekli bana hakaret ederek ‘git, gelme’ diyordu, bana ‘seni aldattım’ dedi.

Bu sözlerle beni çok tahrik etti, ‘Seni aldattım’ demesi üzerine kendimi kaybettim. Kendisiyle itişip kakıştık, bu esnada yere düşerek kafasını kaldırıma vurdu. Senem benim üzerime geldi, bu yüzden kendisini ittirdim. Bana ‘seni öldüreceğim’ dedi ve kolunda çanta olduğu için çanta içerisinden silah çıkarıp beni öldürebileceğini düşünerek kendisini bıçakladım. Kendisinin beni aldattığına dair herhangi bir durum söz konusu olmamıştı. Ben kendisini birisiyle birlikte görmedim. Kendisine kaç kez bıçak darbesi vurduğumu bilmiyorum.”

‘Bunları herkes arayabilir’

Kıvrık “Eşimin kusurlu olması için ne yapmalıyım,” “Barodan avukat nasıl bulunur” şeklindeki aramalarını da şöyle açıkladı:

“Her vatandaş bunları aratabilir, ben de bu nedenle arattım, söyleyeceklerim bundan ibarettir.”

Eski eş dehşeti yine can aldı: Onun hakkında da uzaklaştırma kararı vardı