Hasan Bulut, beraber yaşadığı Hanife Yılmaz'ı yakarak öldürmekle suçlanıyor. İlk anlatımını yalanlayan ve çelişkili ifadeler veren Hasan Bulut'a göre üvey çocukları olaya üzüldüğü için onu suçluyor. Çocuklar ise gülerek yanışını izlediğini söylüyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs’ta iki çocuk annesi Hanife Yılmaz evinin bahçesindeydi. Ancak beraber yaşadığı erkek geldikten sonra yanarak öldü. 36 yaşındaki kadının nasıl öldüğü şu an dava konusu çünkü sevgilisi Hasan Bulut ilk ifadesinde marketten geldiğinde eşinin yandığını gördüğünü iddia etti. Savcılıkta verdiği ifade bundan farklıydı. 46 yaşındaki erkek bu sözlerini yalanladı ve kadınla bahçede kavga ettiğini daha sonra sevgilisinin bahçedeki plastik şişede motor için kullanılan benzini üzerine döktüğünü, sol elindeki çakmağı da bir anda yaktığını söyledi. Tanıklar bunun tam tersini anlatıyordu ama Hasan Bulut onları da yalanladı:

“Tanık beyanlarının hiçbirini kabul etmiyorum, eşimin çocuklarını yalan beyan vermeleri için tehdit etmedim. Telefonda konuştuğumuz Fatma isimli arkadaşımıza ‘Eşim kendini benzinle yaktı’ dedim. Kesinlikle ‘Soba yakarken yanlışlıkla yandı’ demedim. Zaten soba atıl duruyor. Üzerinde çiçek saksıları vardır. Yakılıp kullanılması mümkün değildir. Üvey çocuklarım ve eşimin arkadaşlarının, olaya çok üzüldükleri için beni suçlu göstermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Yakarak öldürmedim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suçsuzum tutuksuz yargılanmak istiyorum.”

Hanife Yılmaz’ın ilk evliliğinden olan 16 yaşındaki oğlu Halil A. ise ifadesinde ilk önce Hasan Bulut tarafından ölümle tehdit edildikleri için korktuklarını ve gerçeği sakladıklarını anlattı. Psikolog eşliğinde gördüklerini aktaran Halil A.’nın ifadesine göre annesi ve Hasan Bulut bahçede kavga ediyorlardı. O ve kardeşi içerideydi ve sesleri duyuyorlardı. Hasan Bulut “Seni de evi de yakarım” dedi. Sonra çığlık sesi duydular ve bahçeye çıktıklarında annelerini yanarken gördüler. Bu sırada Hasan Bulut kadının yanışını gülümseyerek izliyordu. Komşuları imdadına yetişti anne ve çocuklarının. Yanan kadını söndürdüler ama Hanife Yılmaz kurtarılamadı. Ağır yaralanmıştı ve kaldırıldığı İzmir Bozyaka Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde önceki gün hayata veda etti. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Hasan Bulut ise Tutuklandı.

Bu kez kadın cinayetinin adresi Cizre: Erkek şiddeti bitmiyor!