Adana'da yaşayan Batuhan Homurlu, sevgilisinin ailesinden Abdulvahap Oğuz'un ilişkilerine engel olması nedeniyle silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sırasında Homurlu'nun arkadaşları gözcülük yaptı ve bir kişi öldü.

Adana’da yaşayan 26 yaşındaki Batuhan Homurlu 8 Eylül saat 03.00 sıralarında motosikletle yola çıktı. Yanında dört kişi daha vardı. 34 yaşındaki Abdullah Oğuz da kuzenleri Mehmet ve Şemsettin Oğuz ile birlikte akrabalarının oto yıkama dükkanı önündeki seyyar döner tezgahına gitmişti.

Motosikletliler bu döner tezgahına tüfekle saldırdı. Abdullah Oğuz tüfekten çıkan saçmalarla başından vuruldu, yere yığıldı. Mehmet ve Şemsettin Oğuz ise tezgahın arkasına saklandı, bacaklarından yaralandı. Yakınları tarafından otomobille hastaneye götürülen Abdullah Oğuz, yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahı kullanan şüphelinin Batuhan Homurlu, motosikleti kullananın ise 17 yaşındaki B.O. olduğunu tespit etti. Saldırı anında şüphelilerin arkadaşları 25 yaşındaki Orhan Karaduman, 18 yaşındaki Muhammet Yiğit Obuz ve aynı yaştaki Ramazan Yiğit Çetinkıran’ın da motosikletle gözcülük yaptığı saptandı. Soruşturmanın ardından Batuhan Homurlu’nun, Oğuz ailesinden bir kızla sevgili olduğu, kızın akrabası olan oto yıkama dükkanının sahibi 44 yaşındaki Abdulvahap Oğuz’un ise bu birlikteliğe karşı çıktığı öğrenildi. Homurlu’nun bu nedenle husumet güttüğü Oğuz’un iş yerine silahlı saldırı düzenlediği ancak olay yerinde bulunan Oğuz’un kuzeni Abdullah Oğuz’un öldürüldüğü belirlendi.

Bu tespitler üzerine harekete geçen polis, adreslerine yapılan eş zamanlı baskınlarda 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen Batuhan Homurlu’nun, 3 ayrı ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Homurlu, ifadesinde, “Ben bu şahısları tanımam. Olay günü oradan hiç geçmedim. Benim olayla hiçbir ilgim yok. Kimseyi öldürmedim” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’