Bursa'da hayatını kaybeden yakınlarının evine taziyeye giden 4 kadın, seyyar asansörü kullanmak istedi. Ancak tam eve geldikleri sırada yere çakılan asansör iki kişinin ölümüne neden oldu.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, 4 kişi Fatma Çelik, Safura Kader, Müjgan Çelik (71) ve Kerime Çelik (74), kanser hastası olması dolayısıyla yaşamını yitiren yakınlarının evine gitmek için yola çıktı. Yenibahar Sokak’taki bir apartmana gelen 4 kişi burada evin dışına yapılan seyyar asansör gördü. 3. kattaki eve çıkmak isteyen 4 kadın bu asansörü kullandı ancak asansörün halatı tam da 3. katta koptu.

Kadınlar 10 metre yükseklikten hızla yere düştü ve bu anları çevredekiler de gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 4 kişi Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Fatma Çelik, Kerime Çelik ile Safura Kader, Bursa Şehir Hastanesi’ne, Müjgan Çelik ise özel bir hastaneye götürüldü.

Vücutlarında çok sayıda kırık olduğu belirlenen yaralılardan Safura Kader ve Fatma Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tedavisi süren Müjgan Çelik ile Kerime Çelik’in ise sağlık durumun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Asansörün düşme nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Ölümle burun buruna geldikleri uçağa bu kez pide yemek için geldiler ama…