Sinan Ateş cinayetinde de ismi geçenlerin yer aldığı Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a sopalı, silahlı saldırı davasında beş sanığa hapis cezası verildi.

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için düzenlenen sopalı ve silahlı saldırıyla ilgili davada karar çıktı.

Selçuk Özdağ 15 Ocak 2021’de Devlet Bahçeli’yi eleştirdikten sonra aracına binerken bir grubun saldırısına uğramıştı. Özdağ aldığı darbelerle kanlar içinde kalmış, saldırganlar kaçmıştı.

Saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde beş sanığın yargılanmasına başlanmıştı.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşmada Muhammet Raşit Gürsoy’a silahla tehdit suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün, Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk ve Kadir Hukanoğlu’na kasten yaralamadan ayrı ayrı 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sinan Ateş cinayetinde de ismi geçmişti

Selçuk Özdağ’a saldırıda kullanılan araç Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu adına kiralanmıştı. Yılmazzobu’nun adı eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde de geçmişti.

Ateş dosyasında yer alan bilirkişi raporuna göre Tolgahan Demirbaş 7 Nisan 2022’de Yılmazzobu’ya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kimlik numarasının da bulunduğu bilgileri içeren bir ekran görüntüsü atarak Ateş’in adresini istemişti. Yılmazzobu bir gün sonra Ateş’e ait Yenimahalle’deki ev adresini “Abi telefon numarası aktifmiş” diyerek Demirbaş’a göndermişti.

Yılmazzobu 12 Nisan’da ise Demirbaş’a “numara ve adresten bir şey çıkıp çıkmadığını” sormuştu. Yılmazzobu “Abi aramızda kalsın da Muhabbet Başkan Şakir (kardeşi) ile konuşmuş. Ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar demiş” demiş, “Biz de merakla bekliyoruz” yanıtı almıştı.

Eray Özyağcı kendini yalanlıyor: Emniyette Ateş’i öldürdü, mahkemede ayağına ateş etti

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu 10 isim hakkında tahliye kararı