Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırı düzenleten Servet Bozkurt ev hapsindeydi. Ama bu onun eşini ve eşinin sevgilisi olduğunu iddia ettiği bir kişiyi kan donduran bir cinayetle öldürmesine engel olmadı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldıran Servet Bozkurt isimli şüpheli Ankara’da evde elektronik kelepçeli olarak hapis cezasını çekerken eşini ve bir kişiyi daha öldürdü.

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırıda bulunan Servet Bozkurt elektronik kelepçe cezasıyla ev hapsindeyken kan donduran iki cinayet işledi.

İddialara göre ev hapsinde bulunan Servet Bozkurt eşi Elif Bozkurt’u bıçaklayarak öldürdü. Evde Elif Bozkurt’un sevgilisi olduğu iddia edilen bir kişiyi daha öldüren katil zanlısı elektronik kelepçesini çıkartarak olay yerinden kaçtı.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun aktardıklarına göre çifte cinayetin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı.

Sinan Ateş cinayeti

Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’daki ofisinden çıkarken motosikletten açılan ateşle öldürülmüştü. Ateş’in yanındaki isim Selman Bozkurt ise yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile üç polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.

Cinayetten bir buçuk yıl sonra hazırlanan iddianamede Tolgahan Demirbaş’ın talebi üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal’ın Ateş’in cep telefon numarasını olaydan sekiz ay önce sorguladığı görülmüştü.

145 sayfalık iddianamede failler Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları öne sürülmüştü.

İddianameye Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesinden sadece üç cümle alınması, sanıkların MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılarından bahsedilmemesi tepki çekti.

İddianamede sanık olarak yer alan Tolgahan Demirbaş’ın geçenlerde Devlet Bahçeli’nin danışmanlığı görevinden alınan dönemin MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı iddiasının soruşturulmadığı görüldü.

Yine iddianamede eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in cinayetten sonra kullandığı çakarlı aracın plakası dahi verilmedi, araçtan sadece “Audi marka” şeklinde bahsedildi. Ayşe Ateş’in iddianamede yer verilmeyen ifadesinde bu aracın plakasının 06 AT 5021 olduğu anlatılmıştı. “06 AT 5021” plakalı araç ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanılıyordu.

Dosyanın ek klasörlerinde yer alan bilirkişi raporunda Sinan Ateş’in öldürülmeden önceki yazışmalarında adım adım takip edildiğine dair çevresine haber verdiği tespit edildi. Ateş’in öldürülmeden önce arkadaşı Yeliz Özkan ile konuşmalarında adım adım takip edildiğine, kendisiyle fotoğraf çekilenlerin tek tek arandığına, görüştüğü bürokratlara ulaşıldığına dair mesajları olduğu görüldü.

Kimler hakkında hangi kararlar verildi?

Beraat: Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç.

Tahliye: Serdar Öktem, Caner Güney.

‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis: Tetikçi Eray Özyağcı, onu taşıyan motokurye Vedat Balkaya, ‘azmettiriciler’ Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep.

‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla ayrıca 13 yıl: Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalem müdürü ve yardımcısı Emre Yüksel, tetikçiyi Ankara’ya getiren özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey 15, Muratcan Çolak ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sinan Ateş davasında tahliye kararına itiraz reddedildi