Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi cinayet davasında tutuklu bulunan ancak Ülkü Ocakları'yla bağlantısı olmadığı iddia edilen Emre Yüksel adlı sanığın ‘Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıyım’ dediği bir videoyu paylaştı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in başkentte sokak ortasında uğradığı suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili yargılama ülkenin gündeminde en önemli başlıklardan biri olmaya devam ediyor.

30 Aralık 2022’de işlenen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddianame hazırlanıp kabul edilmiş, Ateş ailesi iddianame için 10Haber’e siyasi bağlantılardan yoksun değerlendirmesi yapmıştı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş dün MHP’den yapılan açıklamaları işaret ederek cinayet soruşturmasında tutuklanan Emre Yüksel hakkında bir video paylaştı. Videoda Yüksel’in “Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıyım” dediği görülüyor. Ateş paylaşımında şu açıklamayı yaptı:

Ateş: Herkes eteğindeki taşları döksün

“Bağı var mı yok mu? İlişkili mi değil mi?

Dilerseniz bir de ‘Tutuklananların bizimle alakaları yok. Bize iftira atıyorlar, operasyon çekiyorlar, saldırıyorlar!’ diyerek bağını reddettikleri sanıklardan biri olan EMRE YÜKSEL’in sesinden dinleyelim:

(Kolundan tutan polise) – Bir dakika! Ben ‘Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıyım.’

EMRE YÜKSEL KİMDİR? Kiralık katil Eray Özyağcı’yı bir diğer sanık Tolgahan Demirbaş ile birlikte Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli 06 AT 5021 plakalı araçla kaçırdığı tespit edilen zanlıdır. Videoda da ifade ettiği gibi: Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı’dır.

Burada da devletin polisine, devlete kafa tutuyor. Tıpkı karıştığı bu siyasi cinayette yaptığı gibi.

Herkes eteğindeki taşları döksün, imaları, ithamları bir yana bırakıp elindeki bilgi ve belgeleri mahkemeye sunsun. Bir ayağı apaçık Ankara’da olan bu suikastin diğer ayağının nerede olduğunu da bütün kamuoyu öğrensin.”

Sinan Ateş’in arkadaşı Haluk Türk 10Haber’e anlattı: Tolgahan Demirbaş bana ‘Kılavuz ve Yıldırım’ın elçisiyim, Sinan’ın kalemini kırdılar’ dedi