İsrail’e petrol sağladığı gerekçesiyle SOCAR'ın İstanbul'daki binasına kırmızı boyalar fırlatarak protesto eden Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nden 13 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

31 Mart yerel seçimlerine giderken ve sonrasında AK Parti’yi en çok zorlayan konuların başında İsrail ile ticaretin sürmesi geliyordu. Bazı araştırmacılar seçimlerdeki oy kaybında bu faktörün etkili olduğunu söyledi. Ticaret Bakanlığı 3 Mayıs’ta “İsrail hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar” İsrail ile ihracat ve ithalatın durdurulduğunu açıkladı. Ama bu karar protestoları durdurmaya yetmedi.

Daha önce AK Parti mitinglerinde açtıkları “İsrail ile ticareti kes” eylemleriyle adından söz ettiren Filistin İçin Bin Genç grubu geçenlerde Azerbaycan menşeli SOCAR şirketinin binasına gitmiş, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından İsrail ile petrol ticareti yapan kuruluşu protesto etmişti.

Harvard mezuniyet törenine Filistin damgası: Binden fazla öğrenci alanı terk etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ı İsrail’e petrol sağladığı gerekçesiyle protesto eden Filistin İçin Bin Genç Hareketi’nden 13 kişi sabahın erken saatlerinde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Filistin İçin Bin Genç grubunun X hesabında “13 arkadaşımız gözaltında mala zarar verme ve konut dokunulmazlığı ihlal suçuyla yargılanıyor. Soykırıma ortak olan kim varsa meşru hedeftir” açıklaması yapıldı.

Açıklamada “Siyonist jetlere yakıt sağlayan Socar yüzünden Gazze yerle bir edilmişken Filistin halkı adına bu kanlı işbirliğinin hesabını sormak suç değil insanlık ödevidir, onurdur! Suç İsraille işbirliğidir” dendi.

İngiltere ve ABD üniversitelerinde Filistin eylemleri: Üç rektör Kongre’de ifade verecek