Zonguldak'ta batan gemideki üç kişinin daha cansız bedeni bulundu. Böylece toplam beş kişinin cesedine ulaşıldı. Yedi denizciyi arama çalışmaları sürüyor.

Haftasonu birçok ili etkisi altına alan fırtına ve sağanak can kaybına neden oldu. Batman’da aynı aileden 3’ü çocuk 4 kişi ölürken Diyarbakır’da zihinsel engelli bir kişi yaşamını yitirmişti. Zonguldak’ta ise 4 kişi ölmüş bir gemi sürüklenip batmıştı. 19 Kasım’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle batan geminin ismi Kafkametler’di ve kuru yük taşıyordu. 12 kişiden oluşan mürettebattan ilk olarak geminin aşçısı olan Metin Usta’nın cansız bedeni sahile vurmuş olarak bulundu. Bu sırada geminin yeri de tespit edildi ve çalışmalar bu noktada yoğunlaştı.

Dünkü aramalarda ise 72 yaşındaki usta gemici İsmail Kaptan’ın cansız bedeni bulundu. Üç denizcinin daha cenazesine ulaşıldı: Geminin ikinci kaptanı Hıfzı Tarhan, Ereğlili olan güverte ustası Tamer Özer ile usta makinist Cüneyt Aygen. Denizcilerin cenazeleri otopsinin ardından ailelerine teslim edilecek.

Mürettebat yakınları ise Ereğli limanında bulunan askeri tesiste endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

‘Parçalanarak batıyoruz’

Öte yandan Kafkametler’den telsizle yardım istendiğine dair yeni bir görüntü ortaya çıktı. Mürettebatın telsizle batıyoruz haberi verdiği ama yardım çağrısının cevapsız kaldığı o son telsiz anonsları yabancı bir gemi tarafından kaydedildi.

Kafkametler gemisinden “Parçalanarak batıyoruz. Acilen kurtarma talep etmekteyim. Ereğli pilot, Kafkametler cevap verin” dediği duyuldu. Kafkametler’in çağrısına bir yabancı gemi karşılık vererek İngilizce ismini kodlamasını istedi. Konumunu soran yabancı gemiye Kafkametler’in cevabı ise İngilizce “Konumu bilmiyorum. Elektriğimiz yok. Lütfen bize yardım edin” oldu.

Batan gemideki 11 kayıp aranıyor: Gemicinin son mesajı ortaya çıktı