FETÖ lideri Gülen ABD'de öldü, Türkiye'de gündem oldu. Sosyal medya Gülen'in ülkeye verdiği zararları konuşurken bazı hesaplar ise taziyede bulundu. Bakan Yerlikaya 177 sosyal medya kullanıcısı hakkında soruşturma başladığını duyurdu.

FETÖ lideri Fethullah Gülen 20 Ekim’de ABD’nin Pensilvanya eyaletinde öldü. Ölümünü örgüt üyeleri tarafından duyuruldu, Pensilvanya’daki evinde toplantılar başladı. Gülen henüz defnedilmedi, örgüt içinde bir odağın gizlice cenazeyi kaçırmasından endişeleniliyor. Bu polemikler sosyal medyaya yansıdı, Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen Cevdet Türkyolu’nu sık sık hedef alıp ölümünün ailesinden gizlendiğini savundu. Şimdi Gülen’in ABD’de uzun yıllar yaşadığı malikanesinin bahçesine gömüleceği konuşuluyor. ABD’de bunlar yaşanırken Türkiye’de de sosyal medya Gülen’in ölümünü konuştu. Çünkü FETÖ uzun yıllar boyunca kumpas operasyonlar ve davalarla anılıyor, son olarak da 15 Temmuz darbe girişimiyle biliniyor.

FETÖ liderinin ölümüne dair yazılıp çiziliyor genellikle de lanetle anılıyor. Ancak bazı hesaplardan propaganda yapıldığı ve Gülen’in savunulduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 177 sosyal medya hesap yöneticisinin tespit edildiğini kaydetti. Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarınca, bu hesap yöneticileri hakkında işlem başlatıldığını aktaran Yerlikaya, siber suç ve suçlularla mücadele için sanal devriyelerin 7/24 görevinin başında olduğunu belirtti.

Öte yandan ilk gözaltı bir sunucunun başına geldi. Bursa’da dün yaşananlar “Bir bardak suda fırtına koparmanın” ne demek olduğunu anlatmak için yaşanmış gibiydi. Gazeteci Aysın Komitgan, ‘Bursa’da Bugün’ isimli internet sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. Komitgan aynı zamanda haber sitesi için bir haber programı hazırlayıp sunuyor. Önceki gün sabah da haberleri sunduğu sırada Gülen’in ölüm haberini aldı. Haberi sunarken Gülen’in ölümüyle ilgili “Birkaç kez gündeme gelen, gerçek olmadığını öğrendiğimiz Fetullah Gülen’in ölüm haberi geldi. Kendisi dün vefat etmiş. Örgütüne yakın kaynaklarından ve yeğeninden ölüm haberi teyit edildi. Ne diyelim. Mekanı cennet olsun” dedi. Bu anlar sosyal medyada yayıldı, gazeteci çalıştığı yerden kovuldu ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınmadan hemen önce Komitgan şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sözleri “gayri ihtiyari” söylediğini vurgulayarak kamuoyundan özür diledi. Komitgan’ın işinden kovulduğunu ise Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi duyurdu. Dernek açıklamasında Komitgan’ın ÇGD’nin Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı olduğunu ve duruşu bilinen bir gazeteci olduğunu vurgulayarak gözaltına alınmasına ve işinden kovulmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayın.

Fetullah Gülen’in yeğeni ve imam nikahlı eşi tutuklandı