Mardinli Marilyn Monroe olarak bilinen Melek Akarmut’un dükkanına gelen A.E. Akarmut’un bacağına dokunmaya çalıştı. Akarmut da adamdan şikayetçi oldu, görüntüleri de sosyal medyada paylaştı. Ancak dava A.E’ye değil Akarmut’a açıldı.

Sosyal medyada ve yakın çevresinde Amerikalı aktris ve fotomodel Marilyn Monroe’ya benzediği düşünülen ve bu yüzden zaman zaman ‘Mardinli Marilyn Monroe’ diye de adlandırılan dört çocuk ve iki torun sahibi Melek Akarmut ilginç bir davayla uğraşıyor.

Mardin 1’nci Cadde’de meydana gelen olayda Akarmut dükkanında sosyal medyadan yayın yaptığı sırada içeri A.E. isimli erkek girdi. ‘Dükkandaki ürünlerle ilgili bilgi almak istiyorum’ diyen A.E.’ye sabun ve kolonya satışı yaptığını söyledi.

Ancak A.E. sabun ve kolonyayla ilgili değildi, Akarmut’un bacağını göstererek ‘Marilyn Monroe’nun yüzünün olduğu dövmeye bakmak istediğini’ söyledi. Akarmut, A.E.’ye dövmeci olup olmadığını sordu. Dövmeci olmadığını ancak dövmeyi merak ettiğini belirten A.E. elini Akarmut’un dizine dokunmak için uçatınca bacağını geri çeken Akarmut “Dokunmayın. Siz kimsiniz bana dokunacaksınız, ne cesaretle” diye tepki gösterdi.

A.E. de “Sadece dövmeye dokunacaktım. Siz dokunmayın demediniz” deyip dükkandan çıktı. Bu olay iş yerindeki kameralar tarafından kaydedilirken Akarmut da olaydan hemen sonra taciz suçlamasıyla A.E’den şikayetçi oldu.

Savcılık kovuşturmaya gerek görmedi

Soruşturmada A.E.’nin ifadesine başvuruldu.

A.E. ifadesinde kolonya almak için iş yerine gittiğini, Melek Akarmut’un dövmesini görünce dokunmak için izin istediğini, olumsuz yanıt alınca da kolonyaların fiyatını öğrenip ayrıldığını söyledi.

Soruşturmayı tamamlayan başsavcılık şüphelinin cinsel taciz kastıyla hareket ettiğine yönelik delil olmadığı, bu sebeple kamu davası açılmasını gerektirecek şekilde suç işlendiği yönünde yeterli şüphe bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verdi.

Tacizciden dava

Taciz suçlamasını atlatan A.E. bu kez Melek Akarmut’tan şikayetçi oldu; olay sırasında sosyal medyada yayın yaptığı ve iş yeri görüntülerini sosyal medyada paylaştığı iddiasıyla ‘kişisel verilerinin paylaşılması’ suçlamasıyla.

A.E.’nin avukatı Akarmut’un görüntülerinin olduğu kamera kaydını ‘Sapık tacizci’ başlığı ve ‘Köpekleri değil bunları toplasınlar barınağa bir zahmet, küpe de taksınlar’ notuyla paylaşıp müvekkilinin kamuoyu önünde küçük düşürüldüğünü, onur, şeref ve saygınlığının rencide edildiğini, videonun hukuka aykırı yayıldığını ve müvekkilinin olumsuz durumlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Akarmut polis merkezine giderek ifade verdi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı A.E.’nin şikayeti üzerine Melek Akarmut hakkında ‘Şerefe karşı işlenen suçlar’ kapsamında iki buçuk yıldan altı yıl dört aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

Sokakta yürüyen kadınları taciz eden motosikletli tutuklandı