İstanbul Valiliği bugün yapılacak Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim Meydanı'nı kapattı. Bu kapsamda iki metro durağı da işletmeye kapalı.

AK Parti ve MHP başta olmak üzere kimi siyasi partilerce özellikle seçim dönemlerinde sert söylemlere maruz kalan LGBTİ+ bireyler 10. İstanbul Trans Onur Haftası kapsamında bugün Onur Yürüyüşü düzenlemeyi planlıyor. Ancak İstanbul Valiliği 2015 yılından beri olduğu gibi bu sene de Taksim Meydanı’nı kapattı. Taksim ve Şişhane’de de metro işletmeye kapandı.

Nitekim İstanbul Valisi Davut Gül de geçen sene kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda yönetimde bulundukları sürece yürüyüşe asla izin vermeyeceklerinin mesajını vermişti.

LGBTİ+’lerin ‘milletin ve devletin teminatı olan aile kurumunu tehdit ettiğini’ ileri süren Gül “İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir” demişti.

Takvim 23 Haziran 2024’ü gösterdiğinde meydanın çevresi polis barikatıyla kapatıldı. İstanbul’un en işlek bölgesinde yaya girişine izin verilmedi.

Metro İstanbul kararın valilikçe alındığını kaydederek konuya ilişkin duyurusunda şunları kaydetti:

“23 Haziran Pazar günü saat 10.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferine devam edecektir.”

LGBT karşıtlarına iyi haber: Gökkuşağı renkleri suyun kaç metre altında kaybolur?