Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı Eylemleri'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'na eylem çağrısı üzerine meydan abluka altına alındı. Meydan ve çevresine polis barikatları yerleştirildi. Bölgeye yapılan metro seferleri durduruldu.

Gezi direnişinin 11. yıl dönümü dolayısıyla saat 19.00’da Taksim’de basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. İstanbul Valiliği duyurunun ardından metro seferlerini iptal etti.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, saat 15.00’ten itibaren Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattı işletmeye kapatıldı.

Konuyla ilgili Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan duyuru şöyle:

“İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim ve Şişhane istasyonu ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.”

Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın mesajları paylaşıldı

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 11’inci yıl dönümü dolayısıyla TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Taksim Dayanışması bileşenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, DİSK adına Asalettin Arslanoğlu, KESK adına Ensari Korkmaz, İstanbul Tabip Odası adına Osman Küçükosmanoğlu, TMMOB adına İstanbul İKK Sekreteri Seyfettin Avcı söz alarak birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından haksız ve hukuksuz şekilde 25 aydır özgürlüklerinden mahrum edilen Tayfun Kahraman ile Can Atalay’ın cezaevinden gönderdikleri mesajlar kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Yıllardır cezaevindeler

Gezi davası nedeniyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen Osman Kavala 7 yıldır, 18’er yıl hapse mahkum edilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ise 2 yıldır cezaevinde… Kendisi de bir süre cezaevinde kalan, Gezi direnişinin önde gelen isimlerinden Mücella Yapıcı,’ ‘Sessiz kalmak, görmezden gelmek bu haksızlığa, adaletsizliğe ortak olmaktır. Talebimiz kısa, net ve somuttur: Gezi adına hapiste tuttuğunuz herkesi derhal serbest bırakın. Serbest bırakmak zorundasınız. Çünkü bu dava öncesinde verilen beraat kararlarında da açıkça ifade edildiği gibi ortada gerçek anlamda bir suç ya da suçlu yoktur” demişti.

AK Parti’den aday olan hakim Gezi davasında mahkeme başkanı koltuğuna oturdu