Mersin'de tetikçi oldukları öne sürülen şüphelilerin pusu kurarak cinayet anını kameraya aldıkları belirlendi. Ayrıca talimatın Rusya'dan geldiği iddia edildi.

İthalat – ihracat işiyle uğraşan 34 yaşındaki Hakan Turan Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşıyordu. 29 ocak 2024 tarihinde oturduğu siteden çıkıp aracına doğru ilerlediği sırada bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kasıklarından vuruldu, hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından çalışma başlatan polis, olay sonrası iki şüphelinin araçla kaçtığını tespit etti. Güvenlik kameraları detaylı bir şekilde incelendi. Sonunda Şanlıurfa’da oldukları belirlendi. Yurt dışına çıkma hazırlığı yapıyorlardı.

Asayiş şube Hasan K. ve Berkant Ö.’yü gizlendikleri yerde yakalayarak gözaltına aldı. Suçlarını itiraf ettiler ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

‘Kamerayla kayda almışlar’

Soruşturma bu gelişmeyle birlikte derinleşti. Şüphelilerin üzerinden çıkan cep telefonunda, cinayet anını kaydettikleri ortaya çıktı.

Hasan’ın çektiği anlaşılan görüntülerde Berkant’ın siteden çıkıp otomobiline doğru ilerlediği sırada Hakan’a ateş ettiği anlar yer alıyordu.

İddia: Azmettirici Rusya’dan

Hem cinayetle ilgili yürütülen araştırmada hem de şüphelilerin verdiği ifadelerde yaşananların alacak – verecek meselesinden kaynaklandığı,  şüphelilerin para karşılığı tetikçilik yaptıkları öne sürüldü.

İddiaya göre öldürülen Hakan Turan’ın, Rusya’da meyve-sebze ticareti yapan Okan Ç.’ye borcu bulunduğu, borcunu ödememesi üzerine bu kişinin İstanbul’da yaşayan ve tutuklanan iki zanlıdan biri olan teyzesinin oğlu Hasan K. aracılığı ile Berkant Ö.’yü para karşılığı tetikçi olarak tuttuğu iddia edildi.

Ancak Okan Ç.’nin, tetikçiye öldürme değil Hakan Turan’ı bacaklarından yaralaması talimatı verdiği iddia edildi.

Cinayetle ilgili olarak Okan Ç.’nin de arandığı bildirildi.