İzmir'in Buca ilçesinde 46 yıldır çözülemeyen 32 mirasçılı arsa sorunu sonunda çözüme kavuştu. Tüm mirasçılar ile tek tek görüşen Avukat Özcan bir mirasçının tüm payları satın almasını sağladı ve sorun çözüldü.

İzmir’in Buca ilçesinde 32 farklı hissedarı olan 275,3 metrekarelik arsa sorunu 46 yıl sonra çözüldü. Kaynaklar Mahallesi’nde bahçeli kerpiç evin yer aldığı 275,3 metrekarelik arsa sahibi Mehmet Kaya 1978’de ölünce arsa ve ev mirasçılarına kaldı. Ancak paylaşım anlaşmazlığı 46 yıl çözülemedi.

Bazı mirasçılar ölünce onların çocukları hatta torunları da mirasçılar arasına katıldı. Böylece hissedar sayısı 32’ye çıktı. Zamanla arsadaki kerpiç ev yıkıldı. Mirasçı sayısıyla birlikte anlaşmazlık da katlanarak arttı. 32 hissedarla tek tek görüşüp ikna eden arabulucu Avukat Tuğçe Tokatlı Özcan anlaşma sağladı ve 46 yıllık sorun çözüldü. Tüm hisseleri hissedarlardan biri satın aldı ve 46 yıllık arsa problemi son buldu.

‘Şimdi artık herkes işine gücüne bakar’

Konuyla ilgili bilgi veren avukat Tuğçe Tokatlı Özcan “32 hissedarın 46 yıldır bir araya gelmeyerek uzlaşamadığı bir konuda tarafları bir araya getirip anlaşma sağlanmasına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Ortaklığın giderilmesi davası açılmadan önce yasa gereği ara buluculuğa başvurulması zorunlu hale gelmiştir. Halihazırda süren davalarda tarafların kabul etmesi halinde, birlikte bir ara bulucu belirlenerek de bu süreç sürdürülebilmektedir. Buradaki en önemli husus uyuşmazlığın yargıya intikal etmeksizin en kısa sürede çözüme ulaşmasıdır. Bu olayda da gerçekleştirdiğim görüşmeler sonucu tüm hissedarlar, hissedara tüm paylarını devretme konusunda anlaşmışlardır” dedi.

Mirasçılardan Osman Kabakçı ise “Dedem öldüğünden beri 46 yıldır süren bir konu. Bir türlü anlaşma sağlanamadı. Ara bulucu sayesinde sorun çözüldü. Mutluyuz. Şimdi artık herkes işini gücüne bakar” diye konuştu.

3 milyar dolarlık miras kavgası: ‘Üvey kardeşim ölümle tehdit etti’