Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından bazı teğmenler ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganı atarak yemin etti. Muhalefetin 'trol' olarak nitelediği isimler görüntüdeki teğmenleri hedef gösterdi. AK Partili bazı yöneticilerden de tepki var.

İki gün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ndeydi. Okuldan 72’si dünyanın 14 farklı ülkesinden gelenler olmak üzere toplam 989 öğrenci mezun oldu.

Dün bu mezuniyet töreni sonrası mezunların ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dediği video sosyal medyada yayıldı ve gündem oldu.

Süperhaber’in Milli Savunma Üniversitesi kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre kılıçları havaya kaldırarak yemin eden mezun teğmenlerin mesajı ‘FETÖ’ye yönelik. Habere göre kaynaklar ”Harp okullarında tarikatlar ve cemaatler hakim oldu yalanına karşı devlete ve Atatürk’e bağlılık mesajı verildiğini” söyledi.

Görüntüye önce iktidara yakın ve muhalefet tarafından ‘trol’ olarak nitelenen Fatih Tezcan gibi isimlerden tepki geldi.

Geçen sene yapılan genel seçimlerde CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilerek seçilen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de görüntüden rahatsız oldu ve ”Resmen 2007 senesinin bir tekrarını yaşıyoruz. Bu filmi daha önce izledik, tekrar izlemek isteyenler varsa bize göre mahsuru yok. Biz zaten birinci sezonu çok sevmiştik” dedi.

2007 yılında şimdilerde iktidarın ‘kumpas’ olarak nitelediği Ergenekon operasyonuyla ilgili gözaltılar yapılmıştı.

AK Partili bazı yetkililer de rahatsız

‘Troller’ ve Gelecek Partili vekilden sonra AK Partili bazı yetkililerden de görüntüye tepki geldi.

AK Parti MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı, ”Görüntüler çok rahatsız edici. İyi niyet aramak mümkün değil” dedi.


‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ denmesine ‘darbe’ diyen isimlerden birisi de AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke.